Dedeoğulları davası: Kürtler uslanmayacak!

  •  Usule aykırı delil toplanması nedeniyle tüm hükümleri bozularak İstinaf mahkemesinden dönen Dedeoğulları ailesine saldırı davasında, avukatlar, mahkeme heyetini ciddiyete davet ederek, hak, hukuk, adalet arayışına devam edeceklerini söyledi. Duruşma 18 Ocak’a ertelendi.

 

Konya’nın Meram ilçesinde 12 Mayıs 2021’de Keleş ve Çalık aileleri tarafından ırkçı saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesinin 7 üyesi, saldırının ardından emniyete başvurarak, can güvenliklerinin olmadığını belirtmelerine rağmen önlemlerin alınmaması sonucunda 30 Temmuz tarihinde Mehmet Altun tarafından katledildi. Konya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen saldırı davasının kararı, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Bozma kararından sonra yeniden görülen davanın 2’nci duruşması Konya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

“Konut dokunulmazlığını ihlal, “öldürmeye teşebbüs”, “mala zarar verme” ve “yaralama” gerekçesiyle Ali Keleş, İbrahim Keleş, Veli Keleş, Lütfi Keleş, Yahya Çalık, Ali Çalık ve Ramazan Çalık’ın yargılandığı davada hiçbir tutuklu sanık bulunmuyor.

‘Sizi görevinize davet ediyorum’

Duruşma kimlik tespiti ardından başladı. Duruşmada ilk olarak Avukat Atilla Kart söz aldı. Kart, hükümlerin bozulmasının nedeninin usule aykırı toplanan deliller olduğunu belirterek, “Böyle bir hukuki ciddiyetsizlik olabilir mi? Bütün hükümlerin bozulmasından sonra sizi görevinizi yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Duruşma 18 Ocak’a ertelendi

Sanıklar Ali Keleş, İbrahim Keleş, Veli Keleş, Ali Keleş, Lütfi Keleş, Yapya Çalık, Ali Çalık, Ramazan Çalık hakkındaki yurt dışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirinin ayrı ayrı devamına hükmeden mahkeme, polis İlyas Boztaş ve Cumhuriyet Savcısı Ali Öğütçü’nün tanık olarak dinlenmesi ile tetikçi Mehmet Altun ve 112 personeli arasında geçen konuşmanın dosyaya eklenmesi taleplerinin reddine karar vererek duruşmayı 18 Ocak’a erteledi.  

‘Utanç müzesi’ önünde açıklama

Duruşmanın ardından Dedeoğulları ailesi ve avukatları ile Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, ailenin katledildiği ve utanç müzesine dönüştürülen evin önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada konuşan Ali Bozan, duruşma salonunda şekli bir yargılamanın yapıldığına dikkat çekti. Dedeoğluları ailesinin bütün taleplerinin reddedildiğini ifade eden Bozan, “Dedeoğluları ailesine yönelik 12 Mayıs saldırısı sonrasında Konya mülki makamları, görevini gereği gibi yerine getirmiş olsaydı Dedeoğulları ailesi katledilmeyecekti. Bu evde göz göre göre bir katliam yaşandı. Bu katliam Kürtlere yönelik bir katliamdı. Bizler bu katliamı unutmayacağız, unutturmayacağız’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Atilla Kart: Kürtler uslanmayacak!

Ardından söz alan Avukat Atilla Kart ise saldırıda delillerin devlet eliyle karartılması nedeniyle katliamının yaşandığına dikkat çekti. Kart, “Kürtler uslanmayacak. Hak, hukuk, adalet yürüyüşlerine devam edecekler. Ölen 7 insan bizim nazarımızda demokrasi şehididir” dedi.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.