Demirtaş: Ceketimi bile asamazsınız

.

.

  • Edirne F Tipi Cezaevi'nde rehin tutulan HDP'nin eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Türk Cumhurbaşkanı'nın teşvik ettiği güruhun "Selo'ya idam" sloganı atmasıyla ilgili mesajında, "Siz benim ceketimi bile asamazsınız, diyeceğim ama buna bile değmezsiniz" dedi.

Erdoğan, 28 Mayıs akşamı yaptığı konuşmada, "Selo'yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın, bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değil" demiş, kalabalık da "Selo'ya idam" diye bağırmıştı.

Erdoğan, 28 Mayıs akşamı yaptığı konuşmada, "Selo'yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın, bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değil" demiş, kalabalık da "Selo'ya idam" diye bağırmıştı. Edirne F Tipi Cezaevi'nde rehin tutulan Demirtaş, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Demirtaş'ın mesajı şöyle: "Hileli ve sahte bir zaferin sarhoşluğuyla, lüks sarayının balkonundan gırtlağını yırtarcasına iftira, tehdit ve hakaretlerini sürdüren yaşlı kral ve karşısında yalanlardan, hazdan başı dönmüş bir linç güruhu, hep beraber 'idam' diye bağırıyor.

Olay, bir zamanların Fransa'sında geçmiyor. Sene 2023, yer Ankara.

'Siz benim ceketimi bile asamazsınız' diyeceğim ama buna bile değmezsiniz. Sadece şunu söyleyeyim:

Ben, adını aldığım Kudüs fatihi büyük Kürt Komutan Selahaddin Eyyubi'nin torunuyum. Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağıma söz veriyorum."

HDP: Yolumuzdan alıkoyamaz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkez sanal medya hesabından da Erdoğan’a yanıt verildi: "Seçim sonrası yaptığı konuşmasında Demirtaş'ı yuhalatıp, kin dolu sloganlar attıran Erdoğan bilmelidir ki bu boş tehditleri ne bizleri ne de hukuksuzca rehin aldığı arkadaşlarımızı yolundan alıkoyabilir. Yolumuzda yürümeye devam edeceğiz, bu ülkeye özgürlüğü, demokrasi ve barışı biz getireceğiz." ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.