Dersim ve Mardin'de operasyon


Dersim kırsalında 9 Nisan'da başlatılan operasyonun Dersim merkezi çevresi, Nazmiye ve Hozat kırsalında yoğunlaştığı belirtildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın yönettiği operasyonlara, Jandarma Komutanlığı ile 4'ncü Komando Tugay Komutanlığı ve Hozat 51'nci Motorlu Piyade Tugayı'na bağlı askerler katılıyor. Operasyona 2 bin özel eğitimli askerin katıldığı bildirilirken, operasyon kapsamında havadan ve karadan yüzlerce askerin bölgeye sevk edildiği belirtildi.
Türk ordusu Mardin'de ise 8 Nisan'da bu yana operasyona devam ediyor. Mardin'deki operasyona ilişkin dün açıklama yapan HPG Basın ve İrtibat Merkezi (BİM), "8 Nisan günü Mardin'in Nusaybin, Midya ile Ömerli ilçeleri arasında bulunan Sada alanına yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından gözetleme ve pusulama şeklinde bir operasyon başlatılmıştır. Alandaki operasyon halen devam etmektedir” dedi.
HABER MERKEZİ
Amasya'da yaralanan astsubay öldü
Amasya'da askeri aracın geçişi sırasında gerçekleşen patlama sonrası ölen askerlerin sayısı ikiye yükseldi.
Amasya'nın Çiğdemlik Köyü'ne giden jandarmaya ait aracın önceki gün öğlen saatlerinde Zana Köprüsü mevkisinden geçişi sırasında meydana gelen patlamada er Murat Erdem ölmüş, 5 asker de yaralanmıştı. Yaralılardan Osmaniye nüfusuna kayıtlı 29 yaşındaki astsubay çavuş Osman Cantürk Göl de tedavi altına alındığı hastanede dün öldü.
AMASYA
