Devlet içinde direnç var

Seferi Yılmaz

Seferi Yılmaz

  • Kürt sorununun diyalogla çözülmesi tartışmalarının başlandığı 2005'te kitapevi bombalanan, yıllarca hapis yatan Kürt siyasetçi Seferi Yılmaz, savaşın rantına işaret ederek, devlet ve iktidar içerisinde barışa karşı bir direnç olduğunu söyledi. 

Colemêrg'in Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde sahibi olduğu Umut Kitapevi'ni 2015'te bombayan 2 uzman çavuşu suçüstü yakalayan Seferi Yılmaz, Kürt Halk Önderi'nin Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı ve yürütülen süreçle ilgili MA'dan Adnan Bilen'e konuştu. Artık hiçbir devletin Kürtleri inkar edemeyeceğini belirten Yılmaz, "Asıl mücadele şimdi başlıyor. Yeni olanaklarla yeni meclis ve komünler şeklinde örgütlenerek, mücadele devam edecektir" dedi. 

Savaştan beslenenler var

Savaşın bedelini ödeyen Kürtlerin sürece daha çok sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Bu 40-50 yıllık savaşta yaşanan büyük tahribatlar var ve elbette sorunun çözülmesi kolay değil. Halen İttihat Terakki ve Ergenekon güçlerinin güçlü olduğu bir dönemdeyiz. 40-50 yıl içinde savaşa endeksli gruplar, savaş rantçısı kesimler var. Şimdi korucu sisteminden tut üst birimlere kadar savaştan beslenen güçler var. Devletlerin üst düzeyinde de yine aynı şey var. Bu savaşa bulaşmış, faili meçhullerde yer almış bireyler, uyuşturucu ticareti yaparak kirli savaşı besleyenler var. Bu açıdan devlet ve iktidar içerisinde barışa karşı bir direnç var" şeklinde konuştu. 

Herkes dikkat etmeli

Herkesin bu süreçte dikkatli olması gerektiğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: "En büyük katliamların yaşandığı dönem, görüşmelerin devam ettiği süreçlerdir. Demokratik kitle örgütleri, halk, emek hareketleri olarak daha güçlü bir şekilde tavır geliştirerek barışı gündemleştirmek gerekir. Siyasi partiler kendini yeniden biçimlendirmeli ve güçlü bir şekilde sahaya inmeli; gaca gündüz demeden kendini sürece katmalıdır." COLEMÊRG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.