Sadece kendisinin değil, 30 kız arkadaşının imamın cinsel istismarına maruz kaldığını söyleyen H., "Başka çocukların da hayatı kararmasın" diyerek imamın cezalandırılmasını istedi.
Yıllarca imam M.D.'nin tecavüzüne maruz kalan H. adlı genç kadın, İştar Kadın Danışma Merkezine başvurarak, psikolojik ve hukuki yardım talebinde bulundu.
Psikolog ve sosyolog gözetiminde DİHA'ya demeç veren H., 11 yaşında imamın cinsel tacizine mağdur kaldığını ve bu durumun 18 yaşına kadar sürdüğünü ifade etti. H. yaşadıklarını şöyle ifade etti: "2004 yılında Kuran kursuna gittim. M. adındaki imam beni bir eve götürdü, muska yapacağını söylemişti. Beni tehdit etti. 'Sana muska yapar hayatını mahvederim' dedi. Yine 2006 yılında tekrar tecavüzüne maruz kaldım. Artık 2006 yılından 2011 yılına kadar benimle evlenme vaadinde bulunarak hep tecavüz etti. Biz kimseyle derdimizi paylaşamıyorduk. Fethullahçı olan imam 30 kız çocuğuna tacizde bulunmuş ama kimisi ailesinden kimisi de adı çıkacağından korkuyor."

'İntihara kalkışanlar oldu'
Bunalım geçirdiği için bir ay hastanede kaldığını söyleyen mağdur H., "Bazı arkadaşlarım intihara kalkıştı. Çünkü dertlerini kimseye anlatamadılar." diye konuştu.
H.,  "Bu adam 2000 yılında bir erkek çocuğuna da tecavüz etmiş. O zaman çocuğun ailesi duyunca bunu Cizîr'den kovuyorlar. Oradan Şîrnex'e geliyor" şeklinde konuştu.

İştar sahip çıkacak

Mağdur H.'nin kurumlarına başvurduğunu ve yardım talebinde bulunduğunu söyleyen İştar Kadın Danışma Merkezi Sosyoloğu Menice Ürün, yetkililerin bir an önce harekete geçmesi çağrısında bulunarak, "İştar Kadın Merkezi'ne günde çok sayıda kişi başvuruyor. Ancak ilk defa böyle bir durum ile karşı karşıya kalıyoruz. H. bize başvurduğunda psikolojik destek ihtiyacının olduğunu belirtti. Kendisine uzman psikolog gözetiminde destek olmaya çalıştık. Bu olayın üzerinin örtülmemesi gerekiyor" dedi.

'İkinci mağduriyet yargı olmasın!'

Tecavüze maruz kalan H.'nin anlattıklarının dehşet verici boyutlara ulaştığını söyleyen Psikolog Özge Yılmaz ise imamın 13 ile 16 yaş arası kız çocuklarına yönelik istismarının üzerinde durulmasını, yetkili mercilerin harekete geçmesini istedi. Mağdur olan genç kadının yargılama sürecinde ikinci bir mağduriyeti yaşamaması için failin yargılanıp gerekli cezanın verilmesi çağrısında bulunan Psikolog Yılmaz, "Şimdi kadın erkeğin cinsel istismarına maruz kaldığında bir kere mağdur oluyor, bir de yargıya taşınınca ikinci kez mağdur olabiliyor" dedi. Yılmaz, "Her aşamasında bunun hukuki sürecinin takipçisi olacağız. Onun dışında da zaten psikolojik olarak kişinin zarar göreceği bir vakadır. Ayrıca suçlu ceza alabilecek mi? Onu da bilmiyoruz. Mağdurlar failin cezasız bırakılmasından aşırı derece etkileniyorlar" diye konuştu.

FERHAT ARSLAN / DİHA/MERSİN