Devrim kutlamaları sürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

Rojava Devrim'i kutlandı

Rojava Devrim'i kutlandı

  • Rojava Devrimi’nin 9. yıldönümü kutlamaları Avrupa kentlerinde devam ediyor. Büyük bedellerle yaratılan devrimin, dünya halklarına umut olduğu belirtilen eylemlerde devrimi sahiplenme ve büyütme çağrısı yapıldı.

 

Rojava Devrimi’nin 9. yıldönümü Avrupa’nın birçok kentinde kutlandı.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde Rojava Komitesi’nin Helvetiaplatz'ta düzenlediği kutlama, devrim şehitlerine saygı duruşu ile başladı. Yapılan konuşmalarda halkların özgürlük mücadelesine örnek olan kadını ve doğayı esas alan Rojava Devrimi’nin savunulması ve büyütülmesi çağrısı yapıldı.

Yakılan ateş etrafında çekilen halaylar ardından kutlama son buldu.

PARİS

Fransa’nın başkentinde gençler, Gare du Nord’da düzenledikleri bir eylem ile Rojava Devrimi’ni tanıttı. Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çeken gençler, bildiriler dağıtarak sık sık  “Libere Öcalan”, “Terorist Erdogan” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarını haykırdı.

BRÜKSEL

Rojava Devrimi, Avrupa Jineoloji Komitesi'nin komitesinin devrimin yıldönümüne ilişkin düzenlediği seminer ardından, Brüksel'de ortak bir etkinlikle kutlandı. Semirde, Rojava'da bir yılı aşkın süre boyunca kalan enternasyonalistler bu alanda edindikleri gözlem ve deneyimleri paylaştı.

Seminer ardından, Rojava Devrimi; marşlar, sloganlar ve halaylar eşliğinde kutlandı. Etkinliğe katılan Avrupa Jineoloji Komitesi, Classe Contre Classe, Secours Rouge, Defend Kurdistan üyeleri ve Kürt dostları, Rojava ve gerilla alanlarında devam eden işgal saldırılarına karşı dayanışma çağrısı yaptı.  

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da Rojava Devrimi kutlandı.

Resselpark’ta düzenlenen eylemde bildiriler okundu, halaylar çekildi, şarkılar seslendirildi.

TCŞ ve Riseup4Rojava aktivistleri de “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Rojava Devrimi’nin 9. yıldönümü nedeniyle merkezi tren istasyonunda bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Gençler eylemde Türk devletini boykota ilişkin pankartlar taşıdı ve bildiriler dağıttı.

LONDRA

İngiltere'nin başkenti Londra’nın Edmonton bölgesinde bir kutlama etkinliği gerçekleştirildi. Halkların Birleşik Devrim Güçleri (HBDH) adına yapılan konuşmada Rojava’da topraklarında Kürt halkı öncülüğünde inşa edilen halkçı, cinsiyet özgürlükçü toplumsal yaşamın dünya halklarına umut olduğu vurgulandı.

Avrupa Kadın Dayanışması adına yapılan konuşmada ise Rojava devriminin bir kadın devrimi olduğu belirtildi. Kürt kadınlarının, Rojava devriminin inşası için her türlü gericiliğe ve erkek egemenlikli zihniyete karşı savaşarak şehit düştüğü hatırlatılan konuşmada, “Rojava devrimini selamlamak yetmiyor. Bizlere düşen devrimin kazanımlarına her yerde sahip çıkmak, Türk devleti ve DAİŞ barbarlığına karşı her yerde direnişi örgütlemektir” denildi.

Kutlama etkinliğinde sık sık “Bijî Berxwedana Rojava” sloganı atıldı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.