Dicle, sessizliğe karşı sesini yükseltiyor

Kadın Haberleri —

Dicle Müftüoğlu

Dicle Müftüoğlu

  • İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talebiyle cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemi 65 günü geride bıraktı. Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanıve Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Dicle Müftüoğlu da açlık grevine girdiğini duyurdu.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talebiyle cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemi 65 günü geride bıraktı.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanıve Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Dicle Müftüoğlu da açlık grevine girdiğini duyurdu.

Eylemini 5 Şubat’a kadar sürdüreceğini duyuran Müftüoğlu’nun avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajı şöyle:

“Düşünen, konuşan, gerçekleri yazan herkesin hapsedildiği bir Türkiye gerçekliğinde yaşıyoruz. Aslında hapsedilen, tecrit edilenin hakikat olduğunu biliyoruz. Tecride karşı cezaevlerinde başlatılan açlık grevi devam ediyor. İfade özgürlüğüne, hakikate, demokrasiye, özgürlüklere uygulanan tecrit ve yok sayma kaynağını İmralı Cezaevi’nde sürdürülen politikadan alıyor. Tüm bu karanlığın dağılması için tecridin kırılması gerekiyor. Ben de mesleki faaliyetleri kriminalize edilerek hapsedilen, hukuksuzluğun sonuçlarını bizzat yaşayan bir gazeteci olarak yaratılan sessizliğe karşı sesimi yükseltiyorum. Hakikat karanlıkta kalmasın diye herkesi de ses yükseltmeye çağırıyorum." ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.