Dilek intihara zorlanmış

Kadın Haberleri —

.

.

  • Amed’in Bîsmîl ilçesinde ateşli silahla katledilmeye çalışılan Dilek Bitgin’in sistematik işkence gördüğü, intihara zorlandığı, vurulma esnasındaki delillerin aile tarafından yok edildiği ortaya çıktı.

ŞEHRIBAN ASLAN / JINNEWS-AMED

Amed’in (Diyarbakır) Bîsmîl ilçesinde 10 Kasım 2021 tarihinde Dilek Bitgin evli olduğu Ahmet Bitgin tarafından ateşli silahla ağırlandı. Aynı gün gözaltına alınan fail, 11 Kasım’da tutuklandı. Olaya ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında fail hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs”, “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçlarından; failin akrabası Pakize Bitgin hakkında ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan iddianame hazırladı. Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde şimdiye kadar iki duruşma görüldü. 

Hamileyken şiddet gördü

Dilek Bitgin’in avukat Şirvan Yakut, Dilek’in evlilik sürecini, yaşadığı sistematik işkenceyi ve mahkeme sürecini anlattı.

Dilek ve Ahmet Bitgin çiftinin evlendiğinde Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşadığını anlatan Yakut, evliliğin ikinci ayında failin eşini aldatmaya başladığını belirtti. Aldatma sebebiyle Dilek’in ailesinin yanına Amed’e döndüğünü aktaran Yakut, failin de kaçırdığı kadının ailesiyle yaşadığı sorunlardan dolayı Amed’e geldiğini belirtti. Burada ailelerin araya girmesiyle Dilek ve Ahmet çiftini barıştırıldığını dile getiren Yakut, Dilek’in hamile olmasına rağmen şiddet gördüğünü kaydetti.

Dilek’in ailesi ile sorun yaşamamak için işkenceye katlandığını ifade eden avukat Şirvan Yakut, failin sürekli olarak Dilek’e şiddet uygularken kafasını hedef aldığını, amacının beyinde hasar oluşturmak olduğunu ve hafızasını kaybetmesi için uğraştığını belirtti. Şiddet ve ölüm tehditleri altında olan Dilek’in şikayet etmek istediğini fakat failin akrabalarının bunu engelediğini ifade etti.

İntihar etsin diye baskı yaptı 

Failin sistematik işkence, tehdit ve aldatmasına boyun eğmeyen Dilek’i bu kez de intihar etmeye zorladığını belirten Yakut, “Aslında birçok dosyamızda gördüğümüz gibi kadını intihara yönlendirme davranışları oluyor. Sanık, Dilek’in yaşamına son vermeyeceğini anlayınca artık kendisi onu katletme girişiminde bulunuyor. Dilek ağır yaralanmasına rağmen sanık, Dilek’e o halde ayrıca intihar süsü vermek için işkence yapıyor. Çocuklar durumu görünce de hiç bilmiyormuş gibi feryatlarda bulunuyor” şeklinde konuştu.

Pakize Bitgin delilleri yok et

“Dilek’i hastaneye ambulans değil çağrılan komşu götürüyor” diyen Yakut şöyle devam etti: “Dilek hastaneye götürülürken sanık gitmiyor. Sanık, Dilek’in eltisi olan Pakize Bitgin’e haber verip evi temizlemesini söylüyor. Pakize Bitgin de evi temizliyor. Bu şekilde bizim ulaşmak istediğimiz atış artığı, atış mesafesi ve mukayese örnekleri yok edildi. Tabi sonrasında sanık tutuklanıyor.”

Pedagog eşliğinde çocukların alınan ifadesinde çocukların ezbere konuştuğunu belirten Yakut, çocukların da şiddette uğradığını kaydetti. Dilek Bitgin’inin şiddete uğradığını tüm ailenin bildiğini ifade eden yakut, “Hepsi aynı evde yaşıyor, görmemelerinin mümkünatı yok” dedi. 

Şiddet raporla sabit

Yakut, son olarak şu sözlere yer verdi: “Dilek’in sistematik bir şiddete maruz kaldığı, Dicle Üniversitesi’nin verdiği adli raporda da görünüyor. Katledilme girişiminden önce Dilek, gördüğü şiddetten kaynaklı kolundan büyük yara ve morluk alıyor. Bunu duruşmada dile getirdiğimizde de sanık avukatları bunun şiddetin göstergesi olmadığı yönünde savunma yaptı. Tabi savunma hakkı kutsaldır, fakat özellikle bu tarz dosyalarda olayın çok farklı yerlere çekildiğini görüyoruz. Bize karşı çok fazla saldırgan tavırlar vardı ve duruşma güvenlik önlemleri altında görüldü.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.