Dışarıda 8 ay yaşayabildi

  • Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 8 ay önce tahliye edilen ağır hasta tutsak Nevzat Çapkın, Amed'de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

 

29 yıllık tutsaklıktan sonraki 8 ayı da hastanede geçirdikten sonra yaşama veda eden Nevzat Çapkın, tutsak yazarlar arasındaydı. Hastaneden alınan Çapkın’ın cenazesi, yüzlerce araçtan oluşan konvoyla Silvan'ın Hacireş köyüne getirildi. Köyde binlerce kişi tarafından karşılanan Çapkın’ın cenazesi dini vecibelerini yerine getirilmesi ardından “Şehîd namirin” sloganı eşliğinde köy mezarlığına götürüldü. Cenaze törenine Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticileri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) yöneticileri ile binlerce yurttaş katıldı. Çapkın’ın defnedilmesi ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Nevzat Çapkın

Mezarlıkta söz alan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Çapkın’ın ömrünü Kürt halkının özgürlüğüne adadığını belirterek, “Acımız büyük ama onurluyuz. Nevzat‘ın mücadelesi bize miras olarak kaldı. Bu bizim için çok büyük bir onurdur. Her günü bu halkın özgürlüğü içindi” dedi. Çapkın’ın 29 yıl boyunca cezaevinde faşizme karşı direndiğini ve tek geri adım atmadığının altını çizen Öztürk, “Bu mücadele zafere ulaşana kadar devam edecek. Kürt halkının başı sağ olsun” diye konuştu.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.