Diz çökecek, başını eğecek tek bir Kürt bulamayacaklar

Hakkari Newrozu 2023

Hakkari Newrozu 2023

  • Newroz'un ateşinin tutuşturulacağı merkezlerden biri de Colemêrg'ti (Hakkari). HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "14 Mayıs'ta onları hep birlikte göndereceğiz. Halkımıza güveniyoruz, bizi yalnız bırakmadınız. Her türlü zulme ve faşizme karşı diz çökmediniz. Bundan sonra da diz çökecek, başını eğecek tek bir Kürt bulamayacaklar” dedi.

Newroz'un ateşinin tutuşturulacağı merkezlerden biri de Colemêrg'ti (Hakkari). Newroz için Sümbül Dağı'nın bulunduğu Tekser Mahallesi'ndeki Otogar alanı Yeşil Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) bayraklarıyla süslendi. Alana, “Çözüm bizde, savaşlara ve sömürüye hayır”, “Birlikte değiştireceğiz” pankartları asıldı. Program, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşuyla başladı.

HDP Colemêrg Milletvekili Sait Dede, iktidarın çözümsüzlükte ısrar ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Demokratik siyasete bile tahammül edemiyorlar. Bir yerde faşizm varsa karşısında direnen de vardır. Colemêrg halkı direniyor."

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise konuşmasına Newroz’un önemine değinerek başladı. Beştaş, şöyle devam etti. “Büyük bir deprem atlattık; resmi rakamlara göre 50 bin kişi hayatını kaybetti. Fakat biliyoruz ki bu iktidar her zaman yalan söylüyor. Ölülerimiz hakkında dahi yalan söylüyorlar. 14 Mayıs'ta onları hep birlikte göndereceğiz. Halkımıza güveniyoruz, bizi yalnız bırakmadınız. Her türlü zulme ve faşizme karşı diz çökmediniz. Bundan sonra da diz çökecek, başını eğecek tek bir Kürt bulamayacaklar.”

İktidarın tecritle Öcalan'ı unutturmaya çalıştığını belirten Beştaş, “Kürt halkı hiçbir zaman Sayın Öcalan’ı unutmaz” dedi.

Beştaş’ın konuşmasının ardından tutuklu olan Colemêrg Belediyesi eski Eşbaşkanı Dilek Hatimoğlu’nun gönderdiği mesaj okundu. Mektubun okunmasının ardından Newroz ateşi yakıldı. Newroz ateşi yakılırken yurttaşlar, “Bijî serok Apo” sloganı attı. Program, Koma Sorjiyan’ın sahne almasıyla son buldu. HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.