
Almanya'nın Kürt siyasetçilere yönelik rehin alma politikası devam ediyor. Geçen yıl Nisan ayından beri cezaevinde tutulan Ali Hıdır Doğan ile ilgili mahkeme kararı Cuma günü açıklanacak.
17 Mart'ta saat 09.00'da başlayacak duruşmaya "Dayanışma için Duruşmayı İzleyenler" kuruluş üyeleri katılım çağrısında bulundu. Duruşma ardından Berlin Mahkemesi (JVA Moabit) önünde bir miting düzenlenecek. Miting sonrası ise Federal İçişleri Bakanlığın 2 Mart'ta yeni bir genelge ile aralarında PYD, YPG/YPJ'nin de bulunduğu çok sayıda bayrak ve flamanın yasaklanması yürüyüş ile protesto edilecek. Yürüyüş saat 10.00'da mahkeme önünden İçişleri Bakanlığı'na gerçekleşecek.
"Dayanışma için Duruşmayı İzleyenler" kuruluşu, yaptığı çağrıda herkesi dayanışmaya ve karar duruşmasına katılmaya davet etti.
HABER MERKEZİ