David di Donatello ödüllerinde bu yıl, en iyi film ödülü, yönetmenliğini Paolo ve Vittorio Taviani kardeşlerin yaptığı 'Cesare Deve Morire' (Sezar Ölmeli) filmine gitti. Film ayrıca, en iyi prodüktör, en iyi montaj, en iyi canlı ses kayıt ödülleriyle birlikte geceyi 5 ödülle tamamladı.
Gecenin ikinci yıldızı ise başrolünde ABD'li aktör Sean Penn'in bulunduğu, yönetmenliğini İtalyan Paolo Sorrentino'nun üstlendiği 'This Must be the Place' oldu. Film, en iyi senaryo, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi müzisyen, en iyi müzik, en iyi makyaj ve en iyi saç ödüllerini kazandı.
Gecede en iyi kadın oyuncu ödülüne 'Io sono li' filmindeki rolüyle Çinli aktris Zhoa Tao, en iyi erkek oyuncu 'Habemus Papam' filmindeki rolüyle Michel Piccoli layık görüldü. En iyi yardımcı erkek ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülleri ise 'Romanzo di Uno Strage' filminin oyuncularına gitti. Pierfrancesco Favino en iyi yardımcı erkek, Michela Cescon da en iyi yardımcı kadın oyuncu ödüllerinin sahibi oldu.
En iyi çıkış yapan yönetmen ödülünü ''Scialla'' filmiyle Francesco Bruni layık görüldü. En iyi uzun metraj belgesel ödülünü 'Tahrir Liberation Square', en iyi kısa metraj belgesel ödülünü 'Dall'ammazzare il maiale', en iyi Avrupa Birliği filmi ödülünü 'Quasi Amici (Intouchables)' ve en iyi yabancı film ödülünü de 'The Separation' (Bir Ayrılık' aldı.
ROMA