Dört çocuğu gözaltında

Sultan Yıldıztan

Sultan Yıldıztan

  • Irak güçleri tarafından gözaltına alınan dört oğlundan bir haftadır haber alamayan Sultan Yıldıztan, bu zulme son verilmesini istedi.

 

Mexmûr Mülteci Kampı’ndan 7 gün önce çalışmak için Bağdat’a giden Rêber Talî ile kardeş olan Goran, Mazlum, Cuma ve Amed Yıldıztan, Basra-Bağdat yolu üzerinde bulunan kontrol noktasında Irak güçleri tarafından gözaltına alındı. 7 gündür gözaltında tutulan 5 işçi ile avukat görüşü de engelleniyor. Çocuklarından haber alamayan aileler ise endişeli. 

Dört oğlu gözaltında olan Sultan Yıldıztan, çocuklarının 7 yıldır inşaat işlerinde çalıştığını söyledi. Çocuklarının daha önce Federe Kürdistan’ın Süleymaniye ve Hewlêr kentlerinde çalıştıklarını aktaran anne Yıldıztan, son bir buçuk aydır da Bağdat’ta çalıştıkları bilgisini verdi. KDP’nin denetiminde olan bölgelerde Mexmûrlu yurttaşlara yönelik gözaltı ve tutuklama furyasından dolayı güvenlik sorunu yaşadıklarını belirten anne Yıldıztan, bunun için çocuklarının Irak bölgesine geçmesini istediğini söyledi. Çocuklarının Bağdat’taki işlerinin bitmesinin ardından dinlenmek için kampa geldiğini ve birkaç gün kaldıktan sonra tekrar Bağdat’ta gitmek için yola çıktıkları sırada Basra yakınlarında bulunan kontrol noktasında Irak asayiş güçleri tarafından gözaltına alındığını dile getiren anne Yıldıztan, o günden bu yana çocuklarından haber alamadıklarını aktardı. 

”Çocuklarımın gözaltına alınmasının tek sebebi Mexmûrlu olmalarıdır” diyen Yıldıztan, şöyle devam etti: “Sadece benim çocuklarım değil, yüzlerce insanımız KDP tarafından tutuklandı. Şimdi de Irak hükümeti çocuklarımızı tutuklamaya başladı. Çoğunun nerede olduğunu bile bilmiyoruz. Bu yapılanlar kabul edilemez. Kampta 12 bin insanın yaşıyor ve 2,5 yıldır ambargo altında. Bu kampta yaşayanlar Türkiye’nin bölge illerinden göç eden insanlardır. Türkiye’nin baskılarından dolayı buraya geldik. 2 buçuk yıldır barbarca bir ambargo altındayız. Hiçbir şekilde buradan çıkamıyoruz. Hastalarımız bile kampın dışına çıkamıyor. Çıkanlar ise bir şekilde gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor. Bu yapılanlar zulümdür.”  MEXMÛR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.