Tecride karşı devam eden ölüm orucu ve açlık grevi eylemleriyle dayanışmak amacıyla Almanya’nın Düsseldorf kentinde ‘7 bin tutsak için 7 bin insan zinciri’ adıyla bir eylem yapılacak. KCD-E eyleme katılım çağrısında bulundu.
Almanya’nın Düsseldorf kentinde, Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve dünyanın bir çok merkezinde devam eden açlık grevi ve ölüm orucu direnişleriyle dayanışmak amacıyla insan zinciri eylemi yapılacak.
“Tecride Karşı Yaşam Platformu” öncülüğünde yapılacak olan eylem 11 Mayıs Cumartesi günü saat:10.00’da Düsseldorf Merkez Tren İstasyonu önünde başlayacak. 7000 kişinin oluşturacağı 7 kilometrelik insan zinciri Düsseldorf’taki NRW Eyalet Parlamentosu önüne kadar uzanacak. İki saat sürecek olan insan zinciri eylemi NRW Eyalet Parlamentosu önünde yapılacak mitingle son bulacak. Otuzun üzerinde kurumdan oluşan “Tecride Karşı Yaşam Platformu” başta Kürt halkı olmak üzere devrimci ve demokrat kamuoyuna eyleme güçlü katılım çağrısında bulundu.,
KCDK-E’den katılım çağrısı
KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, tecridin bir görüşmeyle değil, kalıcı olarak kalkması gerektiğini belirterek, direnişi büyütmek için Düsseldorf’a çağırdı.
KCDK-E’nin açıklaması şöyle:“Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Öcalan’ı özgürleştirelim’ mücadelesi beyaz tülbentli Kürt annelerin sokaklara akan eylemleriyle yeni bir aşamaya gelmiştir. Bu irade ve yükselen mücadele bir alev topu gibi büyüyerek AKP-MHP faşist iktidarının sonunu getirecektir.
KCDK-E olarak yurtsever halkımızı, devrimci, demokrat, aydın ve muhalif herkesi, bu onurlu, haklı demokrasi ve özgürlük mücadelesinin etrafında kilitlenerek, direnişi büyütmeye ve sahiplenmeye çağırıyoruz.
11 Mayıs Cumartesi günü Düsseldorf Hauptbahnhof’undan, Düsseldorf Parlamentosu önüne kadar gerçekleştirilecek, ‘7 bin tutsak için 7 bin insan zinciri’ eylemine aktif katılmaya çağırıyoruz.”
DÜSSELDORF