Efrîn’de 37 kişi kaçırıldı

  • Türk devleti ve çetelerinin işgali altındaki Efrîn’de Temmuz ayında 37 kişi kaçırıldı, 21 ev ve işyeri de gasp edildi.

 

Efrîn İnsan Hakları Örgütü Sözcüsü İbrahim Şêxo, Türk devleti ve çetelerinin işgali altındaki Efrîn’de Temmuz ayında işlenen suçlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şêxo, bir ayda 37 sivilin Türk çeteleri tarafından kaçırıldığını söyledi.

Efrîn’deki evine dönmek isteyen sivillerin Türk istihbaratı tarafından kaçırıldığını aktran Şêxo, “Bilbilê’de ikamet eden Hisên Hecî evine dönmek için 6 bin dolar verdi. Şera’daki evine dönmek isteyen Mihemed Şêxo da bin dolar verdi” dedi.

21 ev ve işyerine el konuldu

Efrîn’de demografik yapının değiştirilmesi suçunun işlenmeye devam ettiğini ifade eden Şêxo, 21 ev ve işyerine el konulduğunu aktardı. Şêxo ayrıca akrabalarının arazilerini sürmek için vekalet alanların da vekaletlerinin çeteler tarafından iptal edildiğini belirtti.

Zeytin ağaçlarına el konuldu

El Hemzat çete grubunun 30’a yakın köyde tarım ürünlerine el koyduğunu ifade eden Şêxo, Sultan Murad çetelerinin de 150 zeytin ağacına el koyduğunu kaydetti.

Şêxo, Efrîn halkının evine geri dönüşünün güvence altına alınmasını ve işlenen suçların da hesabının sorulmasını istedi.  ŞEHBA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.