Efrîn’deki oğlunun cenazesini istiyor

  • Cenazesi Efrîn’deki Avesta Mezarlığı’nda bulunan Mazlum Taş’ın annesi Aynur Taş, mezarlıktan çıkarılan cenazelerin ailelere teslim edilmesini istedi.

 

Türk devletinin tahrip ettiği mezarlıktaki cenazelerden biri YPG savaşçısı Mazlum Taş’a (Andok Farqin) ait. Anne Aynur Taş, oğlu Mazlum’un 2014 yılında YPG’ye katıldığını ve 2018 yılında ise Efrîn’e yapılan saldırılar sonucu şehit düştüğünü söyledi.

“Oğlum şehit olduğunda Avesta Mezarlığı’na defnettiler ama şimdi o mezarlığı yıktılar” diyen anne Taş, mezarlığın yıkıldığını ise televizyondan öğrendiklerini dile getirdi. Aile aldıkları bu bilgi üzerine Amed’e gelerek Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’ne (MEBYA-DER) başvurdu. 

Kemiklerimize sahip çıkacağız

Mezarlığın yıkılarak cenazelerin çıkarıldığını belirten Taş, şunları söyledi: “Bizler cenazelerimizi istiyoruz, bu acıyı yaşattıkları yeter. Bütün ailelere sesleniyorum; herkes çocuklarına sahip çıksın. Çocuklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Mezarlarımızdan ne istiyorlar, bu acıyı neden annelere yaşatıyorlar. Biliyoruz, korkuyorlar. Kemiklerimizden bile korkuyorlar. İstiyorlar ki aileler çocuklarına sahip çıkmasınlar ama çocuklarımızın sadece külü bile kalsa o küllere sahip çıkacağız, peşini bırakmayacağız. Bizlere, cenazelerimize bu işkenceyi yaptıkları yeter. Kürtler üzerinde yürütülen bu zulüm ve katliamlar yeter.”

Anne Taş, devamında ise “Yıktıkları mezarlığın toplu mezar olduğunu söylüyorlar ama öyle olmadığını biliyoruz ve dediklerini de kabul etmiyoruz. Bizler çocuklarımızı istiyoruz, kemiklerimizi ne yaptılarsa getirsinler” diye seslendi. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.