Efrîn’in özgürleşeceği günü bekliyorlar

Kadın Haberleri —

foto: AFP

foto: AFP

  • Çağın Direnişi’nde çocukları cephede savaşan anneler, Türk devleti ve çetelerinin işgali sonrası yaşamlarını Şehba’da sürdürüyor ve Efrîn’in özgürleştirileceği günü bekliyor.

Türk devleti ve çeteleri, 20 Ocak 2018’de Efrîn’e işgal saldırısı başlattı. Efrîn’de kadınlar, erkekler ve savaşçılar 58 gün boyunda saldırılara karşı her köyde ve mahallede direndi. ‘Çağın Direnişi’nde silahlarını omuzlarına alan anneler o günleri anlatırken gözleri doluyor.

Fatima Hisên Reşo, eline aldığı silahıyla savaşçıların yanında Raco ilçesinde topraklarını savundu. “Türk devleti yoğun bir savaş yürütüyor biz de çocuklarımızın yanında işgale karşı direniyorduk” diyen Fatima Hisên Reşo, o günleri Jinha’dan Hesna Mihemed’e anlatıyor.

İşgali kabul etmedik

“Çocuklarımız cephede, biz de köylerimizde, mahallelerimizde topraklarımızı savunuyorduk. Topraklarımızı hiçbir zaman işgalcilere bırakmama kararı almıştık. Çağın Direnişi’nde korku nedir bilmiyorduk. Gece-gündüz halkımızı koruduk ve hiç durmadık. Ülkemizin toprakları canımızdan daha değerlidir ve bunun için yaptıklarımızdan asla pişman olmayacağız. Türk devletinin savaş uçaklarına karşı 58 gün boyunca direnişimizi sürdürdük. Çok ağır saldırılara maruz kaldık, dolayısıyla göç ettik, işgali kabul etmedik. Efrin’e dönmek için direnişimizi sürdüreceğiz.”

Çocuklar ve anneler cephede

Sahîle Henan Birîm, Efrîn merkeze bağlı Qibar köyünden. O da çocuklarının ardından köyünü savunmaya geçti ve şu anda bu direnişi göçertildiği Şehba’da da sürdürüyor.

“Onurlu bir yaşam için mücadelemizi yürütüyoruz. Savaşçıların yolunda ilerliyoruz ve asla geri adım atmayacağız” diyen Sahîle Henan Birîm, ne olursa olsun Efrîn'i özgürleştireceklerini belirtiyor.

O an hiç unutulmayacak

Efrîn merkezde savaşçılarla birlikte topraklarını savunanlardan Emîna Aslan Mihemed de, “Çok zorluklar ve acılarla karşılaştık” diyor. Öte yandan, Direnişte kadın renginin öne çıktığını belirtiyor ve ekliyor.

“Kontrol noktalarında güçlerimizle birlikte toprağımızı savunduk. Kentin sokaklarında ve mahallelerinde silahları omuzlarına alan kadınlar, saldırılara direnişle karşılık verdi. Şehitler veriyorduk ama yine de korkmadık. Savaşçıların direnişinden güç alıyorduk. Çağın Direnişi’nde topraklarımızı savunmak için bizden ne istenirse hazırdık. Efrîn'den çıkışımız acı dolu bir andı ama bu acıyı mutluluğa dönüştüreceğiz ve Efrîn'i özgürleştireceğiz." ŞEHBA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.