Eğitim emekçilerine saldırı

  •  Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun görüşüldüğü AYM önünde “Meslek Nöbeti” başlatan eğitim emekçilerine saldıran polis, sendika temsilcilerini gözaltına aldı.  

 

Eğitim Sen, baskı ve saldırılara karşı haklı taleplerinden vazgeçmeyeceklerini ve boyun eğmeyeceklerini söyledi.  

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) karşı açılan davanın esastan görüşüleceği Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde “Meslek Nöbeti” başlatan eğitim sendikaları temsilcilerine polis saldırdı. Sendika temsilcilerini abluka altına alan polis, gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Polis saldırısında Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Simge Yardım ve Genel Mali Sekreter Ahmet Karagöz ile çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polis, çembere aldığı sendika temsilcilerini de araçlara bindirerek, AYM önünden uzaklaştırdı. 

Eğitim sendikaları, ÖMK ve polis saldırılarına ilişkin Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) ve 13 eğitim sendikası, Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Büro Emekçileri Sendikası (BES) Merkez Yürütme Kurulu üyeleri katıldı. 

Derhal serbest bırakılmalı

AYM önünde gerçekleştirilen nöbet eylemine yönelik polis saldırısında iki emekçinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Eğitim Sen Genel Sekreteri İkram Atabay, emekçilerin sesini duyurmaya devam edeceklerini söyledi. Atabay, şöyle konuştu: “Sendika başkan ve yöneticilerinin taleplerini demokratik bir şekilde ifade etmesine izin vermeyen emniyet güçleri tarafından bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Aralarında Merkez Yürütme Kurulu üyelerimiz Ahmet Karagöz ve Simge Yardım’ın da bulunduğu çok sayıda sendika yöneticisi, ters kelepçe yapılarak gözaltına almıştır. Bu antidemokratik uygulamalara son verilmeli, arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Kendilerini hukukun ve kanunların üzerinde sananlar şunu çok iyi bilmelidir ki, haklı taleplerimizi her türlü baskı ve engellere rağmen savunmaya devam edecek, baskı ve tehditlere boyun eğmeyeceğiz.”

İktidar görmezden geliyor

Ankara’da sendikal hak talepleri bulunanların büyük bir baskı altında olduğuna dile getiren KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik de “Basın açıklamalarımıza, kitlesel eylemlerimize orantısız güç ile müdahale ediliyor. Eğitim emekçilerinin 2 Kasım’da gerçekleştirdiği iş bırakma eylemi, AKP-MHP iktidar bloğu tarafından görünmez gelmiştir. İktidar körler sağırlar diyalogu içerisindedir. Bugün gözlerimiz Anayasa Mahkemesinde, evrensel hukuk normlarını dikkate alarak karar vereceğine inanıyoruz. Bu süreç takip ediyoruz” şeklinde konuştu.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.