Emeklilerden imza kampanyası

Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi

Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi

  • Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi, emeklilerin taleplerinin karşılanması için imza kampanyası başlattı.

Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi, emeklilerin taleplerinin karşılanması için imza kampanyası başlattı.

Antalya Kışlahan Meydanı’nda toplanan sendika üyeleri imza standı açmadan önce açıklama yaptı. Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şube Başkanı Bilge Torosoğlu, 3 Şubat- 28 Şubat zaman dilimi aralığında her şube ve temsilciliğin belirleyeceği günlerde, Türkiye'nin her köşesinde emeklilerin taleplerini içeren stantlarda imza kampanyasının devam edeceğini söyledi.

Üç gün boyunca imza kampanyalarının devam edeceğini belirten Torosoğlu, çalışanlara ve emeklilere yeterli zam artışı yapılmadığını söyleyerek, "Asgari ücretlilerin bugünlerde aldıkları maaşları bir aylık sürede açlık sınırının altında kaldı. Emeklilerin en düşük maaşı ise daha da acıklıdır. En düşük emekli maaşı, açlık sınırının sadece yüzde 60'ı kadardır. Bu, kabul edilebilir değildir" dedi.

Torosoğlu, şu talepleri dile getirdi: “İnsanca yaşanabilecek bir maaş istiyoruz. Sağlıkta katkı payları kaldırılsın. Sağlık kolay erişilebilir olsun. Sadaka değil, yılda 4 kez asgari ücret düzeyinde ek ödeme istiyoruz. İntibak yasası derhal çıkarılsın. Emeklilikte maaş bağlanma oranında 2000 yılı öncesine dönülsün. EYT’lilerin sorunları çözülsün. Prim gün oyunlarına son verilsin. 1999 sonrası EYT lilerin emekli olma süreci uygun kademeli olsun. Yaşlılıkta evde bakım hizmetleri dahil güvenceli hale getirilsin. Yaşlı hakları uluslararası normlarda uygulansın. Emekli sendikalarının kapatılmalarına son verilsin, yasal güvenceye kavuşturulsun." ANTALYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.