Emine Şenyaşar: Eylemim sürecek

Emine Şenyaşar

Emine Şenyaşar

  • Birçok sağlık sorunu olan Emine Şenyaşar dizlerinden ameliyat olmak için Bakanlık önündeki eyleme 49. gününde ara vermek zorunda kaldı. Anne Şenyaşar, "Oğlum bırakılıncaya kadar Adalet Bakanlığı önünde başlattığımız nöbete devam edeceğim” dedi.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve akrabaları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar, 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti başlattı. Emine Şenyaşar ve oğlu Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar Adalet Nöbeti’ni 846’ncı gününde Adalet Bakanlığı önüne taşıdı. Birçok sağlık sorunu olan anne Şenyaşar dizlerinden ameliyat olmak için Bakanlık önündeki eyleme 49’uncu gününde ara vermek zorunda kaldı.

6 Ekim’deki duruşma Malatya’da

Ameliyattan çıkan anne Şenyaşar, iyileştikten sonra Adalet Nöbeti’ne devam edeceğini ifade ederek, Hukuksuz bir şekilde tutuklanan oğlu Fadıl’ın 6 Ekim’de Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 3’üncü duruşmasının görüleceğini hatırlattı. Şenyaşar, “3 yıla yakın Riha Adliyesi önünde Adalet Nöbeti gerçekleştirdik. Daha sonra nöbeti Ankara’ya taşıdık. Bu süre içerisinde her türlü fiziki ve psikolojik baskıyla karşı karşıya kaldık. Oğlum bırakılıncaya kadar Adalet Bakanlığı önünde başlattığımız nöbete devam edeceğim” şeklinde konuştu. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.