En büyük felaket AKP'dir

Pervin Buldan

Pervin Buldan

  • HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan Yeşil Sol Parti'nin büro açılışlarının bile diğer partilerin mitingi gibi geçtiğini belirterek, “Bizim büro açılışımız bile onların mitingleri gibi. Onları tarihin çöplüğüne göndereceğiz” dedi.

SYKP Eşbaşkanı Canan Yüce, “AKP iktidarı bu halkın başına gelmiş en büyük felakettir” diyerek, artık gönderme zamanının geldiğini söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla Riha'nın Sêwereg (Siverek) ilçesinde seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eşbaşkanı Canan Yüce ile Yeşil Sol Parti Riha milletvekili adayları katıldı. “AKP iktidarı bu halkın başına gelmiş en büyük felakettir” diyen SYKP Eşbaşkanı Canan Yüce, Mereş merkezli depremlerde ortaya çıkan yıkımı hatırlattı. Depremin değil, iktidarın politikalarının öldürdüğünü söyleyen Yüce,  “Bizler 14 Mayıs’ta cevabımızı vereceğiz. Aleviler, Kürtler, Türkler bu iktidarı göndereceğiz. Bu seçim faşizm ile demokrasi arasındaki bir seçimdir. Onları göndermeye and içelim. Ev ev, kapı kapı gezip çalışalım” dedi.

Bir tercih seçimidir

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan ise Yeşil Sol Parti'nin büro açılışlarının bile diğer partilerin mitingi gibi geçtiğini belirterek, “Bizim büro açılışımız bile onların mitingleri gibi. Onlar boş salonlara konuşuyor. Urfa’da AKP’den birinci sıra adayı olan Adalet Bakanı'nın nasıl boş salona konuştuğunu gördük. Bu bir başlangıç. Sadece boş salonlara konuşmayacaklar, onları tarihin çöplüğüne göndereceğiz” diye konuştu.

14 Mayıs’ın önemli bir seçim olduğunu belirten Buldan, konuşmasına şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin kaderini değiştirecek hem cumhurbaşkanı, hem de parlamento belirlenecek. Yeni bir başlangıç için bu ülkede yok sayılanların, ülkeyi yeniden değiştirmek için oy kullanacağı ve aynı zamanda savaş ile barış, faşizm ile demokrasi arasında tercih yapacağı seçimdir. AKP, 21 yıldır her türlü hukuksuzluğu yaptı. Bugün cezaevleri, siyasetçiler, akademisyenler ve yerine kayyum atanan belediye başkanlarıyla dolu. Bunların hesabını 14 Mayıs'ta soracağız. Bu ülkede adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesi var. Urfa tarihinde önemli bir adalet mücadelesine ev sahipliği yaptı. Emine Şenyaşar, sadece Türkiye’ye değil, dünyaya sesini duyurdu. Emine Ana'nın yanında olduk ve yanında olmaya devam edeceğiz. Adalet Bakanı'na karşı annenin mücadelesini seçeceğiz."

Bunlar Kürt düşmanıdır

"Biz, bunların adalet, hukuk, demokrasi, barış ve Kürt düşmanı olduğunu biliyoruz" diyen Buldan, şunları söyledi: "Kürtleri inkar ederek, dilini yasaklayarak, 21 yıldır ülkeyi aynı zihniyetle yönetmeye çalışıyorlar. Şimdi Erdoğan mitinglerde, Kürtlerin diline, tarihine düşmanlık yürütüyor. ‘Siz ne kadar Kürtseniz biz o kadar Türküz’ diyor. Evet, Kürt'üz. Kürtlüğümüzle gurur duyuyoruz. Irak'ta, Rojava’da, Türkiye’de ve dünyada Kürt'üz. Size kaybettireceğiz. Kürtlerin size kaybettirdiğini 14 Mayıs'ta göstereceğiz."

Beyaz torosların varisleri

HDP’yi kapatma davasına da dikkat çeken Buldan, şöyle konuştu: "Kobanê Kumpas Davası’yla suçu olmayan arkadaşlarımıza müebbet hapis cezası istediler. 14 Mayıs'ta bunun hesabını soracağız. Türkiye halkları sizin yandaşlarınızdan, ortaklarından daha büyüktür. Öyle bir ortaklık yaptılar ki 90’larda beyaz toroslarla, cinayetleri işleyenlerle ortak oldular. Halkımız, ne 90’ları unutur, ne onları, ne de 21 yıllık AKP pratiğini. Onun için tercihimiz Yeşil Sol Parti olacak. Yeşil Sol Parti'yi her yerde 1. yapacağız."

Sizin bildiğinizi açıklayacağız

Halkların alternatifsiz bırakılmak istendiğine işaret eden Buldan, şunları ekledi: "Şimdi önümüzdeki seçimlerde iki oy kullanacağız. Bir oyumuz Meclis seçimleri için Yeşil Sol Parti’ye. İkinci oyumuz ise cumhurbaşkanı seçimi içindir. Onu bayramdan sonra açıklayacağız. Mitinglerimizde bunu söyleyeceğiz. Zaten siz bunu çok iyi biliyorsunuz. Yanlış yapmadan kararlı ve iradeli bir şekilde Yeşil Sol Parti’ye oy vermenizi ve Urfa’dan en az 8 vekil göndermenizi bekliyoruz. Urfa’nın tarih yazması için gece gündüz çalışmak, her kapıya gitmek gerekiyor. Urfa, tarih yazacak.”

Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesi kesilerek, açılışı gerçekleştirildi. Programın ardından Buldan ve beraberindeki heyet, Curnê Reş (Hilvan) ilçesindeki seçim irtibat bürosu açılışına geçti. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.