Erdoğan batan gemi gibi

  •  HDP Amed Milletvekili Hişyar Özsoy, tükenmişlik sendromu yaşayan Erdoğan'ı batan bir gemiye benzetirken, İmam Taşçıer ise “AKP ile ilgili Kürtler kararını verdi. Erdoğan bu yüzden saldırıyor” diye konuştu. 

MUSTAFA DOĞAN/AMED

Çevre il ve ilçelerden araçlarla insanların getirilmesine, öğretmen ve öğrencilerin zorla mitinge taşınmasına rağmen, AKP Amed'de bugüne kadarki en sönük mitingini yaptı. Erdoğan'ın Amed ziyaretini gazetemize değerlendiren HDP Amed milletvekilleri, Erdoğan’ın tükenmişlik sendromuyla partilerine saldırdığını söyledi. HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer, "1980'li yıllarda kart-kurt diyerek inkar üzerine asimilasyon politikası geliştirdiler. Ama bunu bir türlü tutturamadılar. Yok edemediler. Kürtler kimliklerine sahip çıktı. Ve bugün daha çok talepleri var" dedi. 

HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer

Kürtlerin talepleri karşısında “Kürtleri kendi içlerinde nasıl parçalarım” siyasetinin hayata geçirildiğini belirten Taşçıer, "Zazalar ayrı, Kürtler ayrıdır dediler. Kürtleri bölmek, parçalamak resmi devlet politikası haline dönüştü. Eşbaşkanımız Sayın Mithat Sancar Arap’tır. Ama Kürdistan'da doğmuş, büyümüş bir Arap’tır. Bu da halkların mozaiğidir. Mezopotamya’da Süryani, Ermeni, Kürt, Türk vardır. Kürt olmayan da tarih boyunca Kürt mücadelesi yürütmüştür. Erdoğan'ın söylemi halk tarafından ciddiye alınmaz. Bunun karşılığı yoktur” diye konuştu. 

Oy alamayacağı telaşında

“Erdoğan Kürdistan'da oy alamayacağı telaşıyla saldırıyor” diyen Taşçıer ekledi: “Kürtler, AKP ile ilgili kararını verdi. Erdoğan bu yüzden saldırıyor. Başka bir açıklaması yoktur.  Geçmişe dönüp baksınlar. CHP de Kürtleri inkar ettiği için bugün Kürdistan'da oy sahibi değildir.”

AKP politikaları nedeniyle insanlar arasında ayrışma yaşandığını vurgulayan Taşçıer şunları söyledi: “HDP'ye operasyonel hareket demek Kürtlere hakarettir. Ucuz politikadan başka bir şey değildir. Aslında Erdoğan Amed’e gelmeden önce ’10-15 çocuk yapıyorlar’ diye hakaret etmeye başladı. Beklenti yaratmak istedi. Erdoğan, meydanda Kürt kardeşim diyor ama kardeşim dediği halkın dilini, kültürünü tanımıyor” diye konuştu. 

Amed Milletvekili Hişyar Özsoy

Heybesinde hiçbir şey kalmamış

Amed Milletvekili Hişyar Özsoy da, Erdoğan'ın her geçen gün gayri ciddi bir hal aldığını söyledi. Erdoğan'ın sözlerini ciddiye alıp cevap verecek bir tarafının olmadığını ifade eden Özsoy, "Tükenmişlik sendromu içerisinde. Diyarbakır'a gelip şaşırtmayacak şekilde küfür, hakaret, demagoji yapıp çekip gitti. Erdoğan'ın heybesinde hiçbir şey kalmamış. Ne Kürtlere ne de Türkiye'nin geneline söyleyecek somut bir şeyi yok. Debelendikçe daha da batan bir görünüm sergiledi. Mitingde zorla memurları, öğretmenleri, öğrencileri toplayıp üzerine de Kürtlere hakaret ediyor. AKP içerisinde tükenmişlik sendromu yaşanıyor" şeklinde konuştu. 

Seçimde cevabı vereceğiz

"Samimiyetle söylüyorum. Erdoğan’ın konuşmalarına cevap versek kelimelerimize yazık olur” diyen Özsoy şöyle konuştu: “HDP, Türkiye'nin, Kürdistan'ın, Ortadoğu'nun dinamiklerini değiştirecek güçlü bir siyasete sahip. Arkasında çok güçlü bir halk desteği var. Halen dimdik mücadelesini sürdüren, büyütmeye çalışan bir partidir. Demirtaş'ı 6 yıldır hukuksuz şekilde, uluslararası hukuku da hiçe sayarak içeride tutuyor. İçindeki dert o kadar büyük ki, meydanı boş görmüş, hücreye koyduğu Demirtaş'tan korkuyor. Heybesinde Kürtlere yönelik, Türkiye'ye yönelik, demokrasi ve adalet isteyenlere yönelik tek sözü kalmamış, misyonu kalmamış bir Erdoğan var. Kendisi için hazin bir görüntüydü. Kendisine yaklaşan seçimde en güçlü cevabı vereceğiz.”

 

Partisine mal etti

Amed’de halka seslenen Erdoğan, kentte 12 milyar 341 milyon 821 bin liraya mal olan 140 projenin açılışını gerçekleştirdiğini söylerken, sözünü ettiği tüm yatırımların büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yapmış olduğu ortaya çıktı. Örneğin "Surlarda Diriliş Başlıyor" mottosuyla başlatılan restorasyon çalışmaları, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) tarafından yapılan Bismil Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımı, Bismil, Dicle ve Hazro ilçelerindeki Millet Bahçeleri, Çermik belediye hizmet binası ve Bağlar Kapalı Semt Pazarı gibi yatırımlar, belediyelerin öz kaynakları tarafından daha önceden yapılmıştı. Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği çalışmalar arasında yine Büyükşehir Belediyesi’nin bakım ve onarımını yaptığı Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu ile 75.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu ve Kiptaş Lisesi'nin yurtları da yer aldı.

 

Bir milyon adet AKP bayrağı

Bir dizi açılış ve miting için Amed'e giden Erdoğan ve AKP'lilerin tüm masrafı kayyum atanan Amed Büyükşehir ve Kayapınar, Sur, Bağlar ve Yenişehir ilçe belediyeleri tarafından karşılandı. 

Tanesi 7 liradan bir milyon adet AKP bayrağı ve Türk bayrağının siparişinin yanı sıra, bilboard, afiş, pankart, kırlangıç afiş ve brandaların faturaları Büyükşehir Belediyesi tarafından  karşılandı. Bayrak, pankart ve afişlerin kentin işlek noktalarına asılması için ise yine belediyece 5 adet  sepetli vinç kiralandı. 

150 adet mercedes, 800 minibüs 

Erdoğan'ın mitingi için Ankara ve İstanbul'dan gelen AKP'li bakan, milletvekili, danışmanları ve MKYK üyeleri için ise Amed dışından 150 adet mercedes vito marka araç kiralandı. İki günlüğüne kiralanan araçların kiralama faturası da yine Büyükşehir Belediyesi'ne kesildi. Aynı şekilde, ilçelerden öğrenciler başta olmak üzere AKP'lileri taşımak için ise kiralanan yaklaşık 800 okul servis araçları ve minibüslerin bir günlük kira parası da belediye tarafından karşılandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.