Erdoğan’a Berlin’e ‘hoş gelmeyecek’
Türkiye’de her geçen gün baskıcı ve diktatoryal rejimini kurumlaştıran Türk Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın Eylül ayı sonunda Almanya’ya yapacağı ziyaret, kitlesel eylemlerle protesto edilecek.
Erdoğan’ın 28- 29 Eylül tarihleri arasında Berlin’e yapacağı ziyaretin programının netleşmesiyle ‘Erdogan not welcome - Erdoğan hoş gelmedin’ adıyla düzenlenecek kitlesel protestoların yer ve saatleri de netleşmeye başladı.
28 Eylül’de saat 16:00’da
Erdoğan’ın bir diktatöre yakışır şekilde etkili protestolarla karşılanması için birçok kuruluşun katılımıyla kurulan ‘Erdogan not welcome’ Platformu, Berlin’deki merkezi gösterinin 28 Eylül Cuma günü saat 16.00’da başlayacağını duyurdu. Gösteri kent merkezindeki Potsdamer Platz’da başlayacak.
Almanya’da yaşayan Kürdistanlılar ve Türkiyelilerin yanı sıra birçok halktan sivil toplum kuruluşlarının destek vermesi beklenen gösteri, Erdoğan’ın Alman Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından Bellevue Sarayı’nda ağırlandığı saatlere denk gelecek.
Kırmızı halı yerine mahkemeye
29 Eylül Cumartesi günü Erdoğan’ın yandaşlarıyla bulaşacağı Köln kentinde de merkezi gösterilerle karşılanacak. Ancak buradaki gösterinin tam olarak Köln’ün neresinde yapılacağı netleşmedi. Erdoğan son olarak 2014 yılında Köln’e gittiğinde 50 bin kişinin katıldığı dev bir protesto gösterisiyle karşılanmıştı.
Tek adam rejimini kuran Erdoğan’ın hak ettiği için protesto gösteriyle karşılanması için kurulan ‘Erdogan not welcome’ Platformu, Berlin’de kırmızı halıyla karşılanması yerine Den Haag’daki Lahey Uluslararası Savaş Suçluları Mahkemesi’nde yargılanması gerektiğine dikkat çekiyor. BERLİN