Erdoğan’ın ajanları huzurevine girdi

Yurt Dışı Haberleri —

  • Türk ırkçılarının Almanya’nın Münih kentinde bir huzurevini ziyaretini haber yapan BİLD, “Erdoğan’ın ajanları huzurevinde ne arıyor?” diye sordu. Kent sakinlerinin endişelerini duyuran gazete Türk devletinin ajan faaliyetlerine dikkat çekti.

Erdoğan'a bağlı Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) üyelerinin Münih'teki "Hans-Sieber-Haus" huzurevine ziyaret adı altında kabul edimlerine tepki gösteren CSU ve Hür Seçmenler, olası casusluk ve siyasi etki konusunda endişelerini dile getirdi. "Bild" gazetesi, ırkçı Türk yapılanma Uluslararası Demokratlar Birliği'nin (UID) Münih'teki "Hans-Sieber-Haus" huzurevinde kalan yaşlılarla aktif temas halinde olduğunu ortaya çıkardı.

Beş defa huzurevine girmişler

UID örgütünün yerel kadın yapılanmasının (UID Women) Bayern’de uğrak yeri haline getirdiği huzurevine toplam beş kez  girdiği belgelenmiş. Huzurevine ilk ziyaretin Korona maskesi dağıtma adı altında girdiği tespit edilen yapılanmanın diğer girişlerinin, helal kuzu budu üzerine Kuran okuma etkinliği olduğu aktarıldı. Anayasayı Koruma Dairesi tarafından gözlem altında tutulan örgüt, geleneksel Hıristiyan bayramları olan Noel ve Advent sırasında da yaşlıların arasına girmiş.

Tesislerimize yaklaşmayın

CSU Parlamento Grup Başkanı Manuel Pretzl, Erdoğan güdümlü Türk ırkçısı yapılanma için: "Belediye tesislerinde işiniz yok! Bu tür şüpheli kuruluşların belediye tesislerinde yeri yoktur!" diyerek şaibeli durumlara dikkat çekti. CSU Meclis Grubu Başkanı Pretzl, partinin bir soruşturma açacağını ve ‘olayların kapsamlı bir şekilde araştırılacağını’ söyledi.

Huzurevinde kalan yaşlıların siyasi olarak araçsallaştırılamayacağına dikkat çeken CSU belediye meclis üyesi Alexandra Gaßmann da “Bakım evi sakinleri özellikle korunmaya değer” olduklarını belirtti.

AKP’nin Avrupa yapılanması

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), Türk iktidar partisi AKP'nin Avrupa ve özellikle Almanya'daki lobi kuruluşu. Kamuoyunda ajan faaliyetleri deşifre olduktan sonra 20 Mayıs 2018 tarihinde isim değişikliğine giden örgüt, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) adı altında faaliyet gösteriyordu. AKP güdümündeki Türk ırkçısı yapılanma, kendisini kamuoyuna, Türklerin Avrupa Birliği'ne siyasi, sosyal ve kültürel katılımını teşvik eden, sosyal konulara ve Avrupa toplumuna entegrasyon sürecine odaklanan bir dernek olarak tanıtıyor.

Alman Federal Anayasayı Koruma Dairesi 2017'den bu yana UID'nin amaç ve eylemlerinin özgür demokratik düzenle bağdaşmadığını düşünüyor. Bu nedenle örgüt gözlem altında tutulmaktadır. MÜNİH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.