Ben şimdi hangisine yanayım

  • Türk ordusunun saldırısı sonucu Gulgeş Tatlı, yaralı olarak esir düştü. Ağır işkence gördüğünü ve itirafçılığa zorlandığını söyleyen YJA-Star gerillası tutuklanarak cezaevine konuldu. Anne Fatma Tatlı , ”Kaç haftadır kayıp olan kardeşimin derdine düşmüşken, beni Hakkari'den arayıp kızın yakalandı, dediler. Ben şimdi hangisine yanayım’” dedi.

ERDAL BAZ

YJA-Star gerillası Gulgeş Tatlı, Hakkari'nin Marunis köyünde Türk ordusunun düzenlediği hava saldırısı ardından yaralı olarak esir düştü. Yanında bulunan arkadaşı Jîn Roj ise şehit düştü.

Gulgeş, gözaltında olduğu on gün boyunca ağır işkence gördüğünü ve itirafçılığa zorlandığını söyledi. Mahkemeye çıkarılan Tatlı, tutuklanarak Hakkari cezaevine gönderildi.

Anne Fatma'nın kardeşi HPG gerillası Ayhan Tatlı (Wargeş Çavreş) ise 26 Temmuz'da KDP güçlerinin kuşattığı ve saldırı düzenlediği üç kişilik HPG grubu içinde yer alıyordu. Gerilla ailelerinin başvuru ve HPG'nin çağrılarına KDP yönetimi şimdiye kadar yanıt vermedi.

Hakkari’nin Marunis köyü Meydandere kırsalına 26 Temmuz günü Türk ordusu tarafından 6 kez hava saldırısı düzenlendi. Bu saldırıda Gulgeş Tatlı isimli YJA Star gerillası yaralı olarak esir düştü. Yanında bulunan arkadaşı Jin Roj ise şehit düştü. Gulgeş Tatlı on günlük gözaltı süresince ağır işkence gördü, itirafçılığa zorlandı. Mahkemeye çıkarılan Tatlı, tutuklanarak Hakkari cezaevine gönderildi.

Tedavi edilmeden cezaevine

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Gulgeş Tatlı’nın annesi Fatma Tatlı, kızı Gulgeş yakalandığında kendilerine telefon edildiğini söyledi. Telefonun ardından, kızlarıyla görüşmelerin engellendiğini ifade eden anne Tatlı, avukat ve kendilerinin ısrarı sonucu kızlarıyla kısa bir görüşme yapabildiklerini ifade etti. Kızının kolları, ayakları ve sırtından yarası olduğu halde dün tutuklanarak Hakkari Cezaevine gönderildiğini dile getiren anne Tatlı, “Yaralı bir insanın tedavi edilmesi gerek, ancak bunlar kızımdan istediklerini alamadıkları için cezaevine gönderdiler. En azından şuan kızımın nerde olduğunu biliyorum. Kızımla gurur duyuyorum başım dik, hiç kimseye baş eğmedi” dedi.

İtirafçılık dayatıldı

Mahkemeye çıkarılan Gulgeş Tatlı, ağır işkence gördüğünü ve itirafçılığa zorlandığını ancak bunu kabul etmediğini söyledi. Ayrıca Gulgeş Tatlı, yanında bulunan kadın arkadaşı Jin Roj’un ise şehit düştüğünü belirtti.

Gazetemize konuşan Anne Fatma, ''Kaç haftadır kayıp olan kardeşimin derdine düşmüşken, beni Hakkari'den arayıp kızın yakalandı, dediler. Ben şimdi hangisine yanayım, kendine Kürt diyenler kardeşim Ayhan'ı kaybettiler, nerde olduğunu bilmiyoruz. Bugün de kızımı Türk devleti cezaevine attı. Bize yapılan budur'' dedi.

Kimsesizler mezarına defin edilecekler

Konuyla ilgili görüştüğümüz adını vermek istemeyen bir hastane çalışanı, morgda 3 gerilla cenazesinin olduğunu, gerçek kimlikleri ve ailelerine ulaşılmadığını ifade etti. Hastane çalışanı, bu yüzden 3 gerillanın bugün kimsesizler mezarlığına defnedileceğini belirtti.

Biri Roj ikisi ise bilinmiyor

Gulgeş Tatlı’nın verdiği bilgilere göre, Hakkari devlet Hastanesi’nde bulunan cenazelerden biri Jin Roj kod adlı kadına gerillaya ait. Sahip çıkılmadığı takdirde kimsesizler mezarlığına gömüleceğine dair resmi işlemler başlatılmıştır durumda. Diğer iki gerilla hakkında herhangi bir kimlik bilgisi veya başka bir ifadeye ise ulaşılmadı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.