Eşit temsiliyet tartışılamaz

Kadın Haberleri —

  • Kadın özgürlük mücadelesi yerel seçim öncesi özel ve psikolojik savaş yöntemiyle hedef alınıyor. Kurdistan Halk İnisiyatifi ve DBP, eşit temsiliyet ve eşbaşkanlığın saldırı altında olduğunu belirterek, kadın mücadelesinin her şeyin üstünde olduğunu söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Merkez Yürütme Kurulu, “Kadın özgürlük çizgisini tartışmak özel savaş saldırısıdır” başlığıyla eşbaşkanlık sistemine yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

“Değerli halkımız, faşizmin karanlığında yurtsever mücadele geleneğimizin büyük bedellerle Kürt halkı başta olmak üzere bölgenin ezilen halklarına özgürlük modeli olarak armağan ettiği eş temsiliyetin yönetim formu olan eş başkanlık kapsamlı bir saldırı altındadır” denilen açıklamada, 31 Mart’a giderden parti olarak iddialı oldukları her seçim bölgesinde ön seçimlere giderek tarihi bir ilke imza attıklarını hatırlattı.

Halk adaylarını sahiplendi

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: “Adaylarımız halk tarafından doğrudan seçilerek radikal demokrasinin başarılı bir örneği sergilenmiştir. Demokrasi ve özgürlük mücadelemizin önemli bir kazanımı olan ön seçimlere halkımızın ve aday adayı arkadaşlarımızın sahiplenişi kimi kesimleri rahatsız etmiştir. Özellikle siyasal geleneğimizde yaşamın her alanına uygulanan eşit temsiliyet ilkesi, bilinçli olarak tartışmaya açılmak istenmektedir.

Kadın iradesi ilkeseldir

Bilerek ya da bilmeyerek bu tartışmaların tarafı olmak, kadın özgürlük mücadelemize ve paradigmamıza yönelik saldırılara zemin olmak anlamına gelir. Eşbaşkan adaylarımız üzerinden yürütülen bu art niyetli tartışmalara karşı öncelikle adaylarımız ve halkımızın duyarlı ve hassas olması gerekir. Paradigmamızın gereği olan eşit temsiliyet, eşbaşkanlık ve kadın iradesini kabul etmemek mücadelemiz açısından asla kabul edilmeyecektir. Adaylarımız tamamı partimizin eş başkanlık ve eşit temsiliyet felsefesi ve fermuar sistemini bilerek ve kabul ederek ön seçimlere girmiştir.

Bu model dünyada örnektir

Seçilen her arkadaşımız partimiz ve halkımızın eşbaşkanıdır. Ortadoğu ve dünyaya model haline gelen, dünya kadınları ve halklarının mücadele sloganı haline gelen kadın özgürlük mücadelemizi, paradigmamızı ve gereği olan eşbaşkanlık ilkesinden asla taviz verilmeyecek. Ulus devletçiliğin tekçi başkanlık zihniyeti asla kabul edilmeyecektir. Soykırım cenderesinde olan halkımızın önceliği bizim açımızdan bir mücadele süreci ve mevzisi olan 31 Mart Yerel seçimleri sürecince örgütlülüğünü, birliğini ve bütünlüğünü güçlendirmektir.

Başta aday adaylarımız olmak üzere tüm halkımızı paradigmamızın gereği olan eşit temsiliyet ve eşbaşkanlık ilkesini sahiplenmeye ve mücadelemizi büyütmeye davet ediyoruz." AMED

 

* * *

Mücadelemiz koltuktan büyük

Kurdistan Halk İnisiyatifi, seçimler üzerinden yürütülen tartışmaların mücadelenin öncü gücü olan kadın özgürlük çizgisine karşı açık bir saldırı halini aldığını belirterek, “Temsili siyaseti ve seçimleri mücadelemizin merkezi haline getiren iktidarcı anlayış ve klikler faşizmin özel savaşına zemin oldu” dedi.

“Mücadelemizin değerlerini iktidar ve koltuk sevdası uğruna kirletilmesine asla müsaade etmeyeceğimiz bilinmelidir. Büyük bedellerle yürütülen mücadelemiz bir seçim ya da koltuk uğruna kirletilmeyecek kadar büyüktür” diyen Kurdistan Halk İnisiyatifi, yürütülen özel savaşa bilmeyerek zemin olan herkesi bu tutuma son vermeye çağırdı.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.