
Amed’in Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Sıtkı Göral Caddesi üzerindeki bir apartman dairesine dün polisler tarafından düzenlenen baskın sırasında çatışma çıktığı bildirildi.
Diyarbakır Valiliği, çatışma sonucu 1 özel harekat polisinin öldüğünü, 9 özel harekatçının yaralandığını, evdeki 1 kişinin de katledildiğini açıkladı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise, "Diyarbakır' da çatışmanın yaşandığı evde 1 kadın ve 3 çocuk da varmış. Terörist bunları kalkan olarak kullanmış" dedi.
Bazı görgü tanıkları ise tüm sokağı ve binayı ablukaya alan özel harekat polislerinin Murat Çelik adlı yurttaşın eşi ve 3 çocuğuyla yaşadığı eve girmesiyle silah sesleri yükseldiğini aktardı. Çatışmanın ardından Çelik’in eşi ve çocukları evden tahliye edilirken, aynı mahallede yaşayan annesi ise gözaltına alındı. Olanları evinin balkonundan izleyen bir görgü tanığı, silah seslerinin kesilmesinin ardından evde bulunan kişinin balkona çıkarak ellerini havaya kaldırdığı, daha sonra balkona giren polisler tarafından infaz edildiğini söyledi. Öldürülen kişinin Murat Çelik olduğunu belirten görgü tanığı, Çelik’in ellerini kaldırmasına rağmen polislerin ateş ettiğini kaydetti.
AMED