Cezaevinden tahliye edilmesi ardından açlık grevi eylemini evinde sürdüren Sedat Akın, Kürt halkı ve Türkiye halklarının eylemlerine ses vermesi gerektiğini belirterek, “Bizleri daha canlı ve dinç tutacak halkımızın eylemsellikleridir” dedi.
Erzincan T Tipi Cezaevi’nde eyleme başlayan ve tahliye edilmesi ardından Batman’daki evinde sürdüren Sedat Akın’ın açlık grevi 52. gününde sürüyor.
Akın, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eyleminde bulunanları selamlayarak, “Böylesi kutsal bir eylemde yer almak hepimiz açısından bir coşku yaratıyor. Leyla yoldaşın başlattığı bu kutsal eyleme katıldığımdan dolayı mutluyum, moralliyim. Söz konusu Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan olduğu süre boyunca dik duracağımızı belirtiyoruz” dedi.
Öcalan üzerinde 20 yıldır ağırlaştırılmış tecrit sisteminin uygulandığına dikkat çeken Akın, “Talebimiz önderliğin ailesi ve avukatları ile görüşme sağlamasıdır. Bu talepler sadece Kürt halkıyla sınırlı değildir. Kendisine sosyalist, demokrat diyen herkes için söz konusu olması gerekiyor. Herkesi bu eyleme davet ediyoruz. Halkımızdan talebimiz; tecridin son bulması için bu eyleme ses vermeleridir. Cezaevlerinden şehadet haberi gelmeden bunun önüne geçilmelidir. Halkımız ve Türkiye halkları herkes çaba içerisinde olmalıdır” çağrısında bulundu.
Hep birlikte kırabiliriz
Sürdürdükleri eylem ile Kürt halkının ve Türkiye halklarının özgürlüğüne ulaşacağını vurgulayan Akın, “Bu tecrit Sayın Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına ve Türkiye halklarına uygulanmaktadır. Bunu hep birlikte kırabiliriz. İnanıyoruz ki; el ele verdiğimizde bu tecridi kıracağız. Birlik olduğumuz sürece tecridi kıracağız. Direnmek tek umudumuz, yaşantımızdır. Bundan öteye tek bir şey kalmamıştır” diye konuştu.
Açlık grevi eylemlerine meydanlarda destek vermeye çağıran Akın, “Bizleri daha canlı ve dinç tutacak halkımızın eylemselliklerdir. Halkımızı bu direnişe destek olmaya davet ediyoruz. Berxwedan jiyan e, başaracağız” diye noktaladı.