Êzidî halkını ve yaşadıklarını dünya ile paylaşmak için kurulan ve TSK’nin 24 Nisan günü gerçekleştirdiği hava saldırısında hedef alınan Çira FM Radyosu, yeniden dinleyicileriyle buluşuyor.
Saldırının olduğu Şengal Dağı’nın doruğunda hazırlıkları sürdüren radyonun kurucusu ve çalışanı Murad El Xalti, Çira FM’in tüm Êzidilerin buluştuğu bir adres haline geldiğini ifade etti. Xalti, Êzidî halkının katliam ile birlikte gördüğü acılarına sahip çıkarak, bu acıları dünyaya duyurmak amacıyla kurdukları radyonun zaman içinde Rojava’nın geneline, Federe Kürdistan Bölgesi’nin Duhok, Zaxo ve Erbil’e yakın bölgelere kadar ulaşabildiği bilgisini verdi.
Yayına 4 kişiyle başlayan radyonun daha sonra 8 kişi ile yayın hayatına devam ettiğini ifade eden Xaltî, “Bu radyo yokluktan var edildi. Özellikle KDP’nin engellemeler ile karşılaşıyorduk. Bu anlamda çoğunlukla bize Rojava yardım etti” dedi. Xaltî, KDP’nin frekanslarını değiştirmeleri için defalarca baskı uyguladığını dile getirdi.
ŞENGAL