Ezilenlerin, emekçilerin sesiyiz

Yeşil Sol Parti İstanbul adaylarından Çiçek Otlu

Yeşil Sol Parti İstanbul adaylarından Çiçek Otlu

  • Yeşil Sol Parti İstanbul adaylarından Çiçek Otlu, “Herkesin kapısını çalıp Yeşil Sol Partiye oy isteyeceğiz. Yani ezilenlerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, Kürtlerin, sesi olduğumuzu duyurmaya çalışacağız” dedi.

ERDOĞAN ALAYUMAT - İSTANBUL

Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekillerinin belirleneceği seçimde, 98 milletvekilliğinin seçileceği İstanbul’da 16 milyonun üzerinde seçmen sandık başına gidecek. Yeşil Sol Partiden İstanbul 3. Bölge 3. sıra milletvekili adayı Çiçek Otlu, gazetemize konuştu. AKP-MHP faşist rejimini yenmek, işçi sınıfı başta olmak üzere Kürt halkının onurlu barış talebini dile getirmek, kadın özgürlük mücadelesinin başta İstanbul Sözleşmesi ve 6284 olmak üzere elinden alınmış tüm kazanımlarını savunmak için Yeşil Sol Parti çatısı altında görev üstlendiklerini belirten Otlu, “Seçim boyunca ve seçimden sonra bizi aileye hapseden, bir erkeğin kölesi gibi gören erkek egemen rejime karşı mücadelenin önünde yer alacağız. Ekoloji mücadelesi yürütenlerin taleplerini dile getireceğiz. Alevi kültüründen gelmiş biri olarak demokratik Alevi hareketinin tüm taleplerini , inançların eşit olduğunu dile getiren bir çalışmamız olacak” dedi.   

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken bir yandan burjuva restorasyoncu kesim, diğer yandan Cumhur İttifakı olduğunu ifade eden Otlu, iki tarafın da Türkiye hakları için alternatif olmadığını söyledi. Otlu, “Alternatifin gerçek eşitliğe dayalı gerçek özgürlüklerden ve adaletten geçebileceğine inanıyoruz. İşçi sınıfının özgür olmadığı, hele ki Kürt halkının özgür olmadığı, eşit olmadığı hiçbir yerde ne kadınlara ne işçi sınıfına ne de demokratik Alevi hareketine eşitlik verir” diye konuştu.

Tecridinin kırılması şart

Türkiye’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen ağır tecrit politikasına da değinen Otlu, “İmralı da Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerinde büyük bir tecrit devam ediyor. Bu tecrit bütün hapishanelere yayılmış durumda. Cezaevlerinde görüş yasaklarından kitap yasaklarına, infaz yakmalardan yaşam hakkı ihlallerine kadar her gün yeni bir hak ihlali yaşanıyor. İmralı'daki ağır tecrit politikasının kalkması demek ülkede demokratikleşmesinin önünün açılması demek, aynı zamanda hapishanelerdeki siyasi tutsaklara özgürlük anlamına geliyor” dedi.

Çalmadık kapı kalmayacak

Seçimlere bir aylık kısa bir süre kaldığını ifade eden Otlu, şöyle devam etti: “Halkımızın olduğu her yere gideceğiz. Her gün sabah 7’den akşam geç saatlere kadar herkesin kapısını çalıp Yeşil Sol Partiye oy isteyeceğiz. Yani ezilenlerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, Kürtlerin, sesi olduğumuzu duyurmaya çalışacağız. Hepimizin çok büyük emek harcaması gereken bir dönemin içerisindeyiz. Bir oyun bile çok değerli olduğu, bir oyun bile Yeşil Sol Partiyi çok güçlü kılacağı bir dönemden geçiyoruz.”

Faşizmi alaşağı etmek için

Seçimlerin hem AKP için hem de Türkiye demokrasi ve sosyalizm mücadelesi veren tüm güçler için kritik bir önemde olduğunu aktaran Otlu, şunları ekledi: “Birlikte kazanacağımız, birlikte faşizmi yeneceğimiz bir dönemin içerisindeyiz. Halkımızın da bu büyük bir seferberlikle katılması ve herkesin Yeşil Sol Partiyi tanıtması gerekiyor. O yüzden de emekçilerimizin, fedakârlığımızın ve cesaretimizin ve birlikte olmamızın güzel zamanlarını geçireceğimize inanıyorum.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.