Avusturya'nın kuzeyindeki Amstetten kentinde, sağcı FPÖ'lü belediye meclis üyesi Brigitte Kashofer, kendi partisinin yayın organı olan 'Freiheitliche Gemeindekurier'de kadın sığınma evlerini karalıyor. Amstetten Belediyesi, şehirdeki kadın sığınma evine ve kadın danışmanlık hattına 16 bin Euro destek sunuyor. FPÖ'lü Kashofer, yazdığı makalede "bu saçmalığa son vereceğiz" dedi. Makalede Kashofer, kadınların binyıllarca ev ve bahçeden sorumlu olup çocukları büyüttüğünü yazıp, artık babaların annelere çocuk bakımında yardımcı olmak zorunda kaldığını kabul edilemez bir olgu olarak nitelendirdi. Kashofer ayrıca devletin kadınlara yönelik destek programlarını ve kadın kotasını "rezalet" şeklinde isimlendirdi.

'Erkeklere de sorulsun'!
Kashofer'in makalesi yerel basına yansıdıktan sonra, partisinin web sitesi üzerinden kadın sığınma evlerinin "belirleyici bir şekilde evlilik kurumu ve ilişkilerin yok edilmesinde" rol oynadığını iddia etti. Konuyla ilgili yerel basına konuşan Kashofer, kadın sığınma evinde her kadının, iddiaları incelenmeden kabul edildiğini ve bunun vergi paralarının kötüye kullanımı anlamına geldiğini ileri sürdü. Kashofer daha da ileriye gitti ve sığınma evine başvuran kadınların eşlerine, şiddet uygulayıp uygulamadıklarının sorulması gerektiğini savundu.
Kashofer ve partisinin 3-4 seneden beri kurumlarını hedef aldığını söyleyen Amstetten Kadın Sığınma Evi yetkilisi Maria Reichartzeder, uzun süre yanıt vermemeyi tercih ettiklerini, ancak artık sığınma evindeki kadınların rahatsızlık duyduğunu belirtti. Sağcı Kashofer daha önce de ifadeleriyle tepki topladı. Kashofer, geçen sene bir sitede cinsler arası eşitliğin amacının "Alman halkının nüfusunu azaltmak" olduğunu iddia etmişti ve bunu "daha etkili silahlarla İkinci Dünya Savaşı'nın sürdürülmesi" olarak nitelendirmişti.

VİYANA