Fatura göçmen gençlere

Dünya Haberleri —

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser

  • Yılbaşı gecesi Alman kentlerinde kullanılan havai fişekler ve yaşanan taşkınlık ile ilgili konuşan Bakan Faeser, göçmen genç erkekleri suçladı, hızlı-net cezalandırma istedi. Hükümet sözcüsü, içişleri bakanının sözlerinin "hukukun üstünlüğüne bir saldırı" olduğunu söyledi. 

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in Berlin ve diğer şehirlerde yılbaşı gecesi yaşanan havai fişek kullanımı ile ilgili başlayan tartışmalara ilişkin "Almanya'nın büyük şehirlerinde devletimizi küçümseyen, şiddet eylemlerinde bulunan, eğitim ve entegrasyon programlarına neredeyse hiç katılmayan göçmen kökenli bazı genç erkeklerle ilgili büyük bir sorunumuz var" demesi söz konusu tartışmaları daha da alevlendirdi.

Faillerin hızlı ve net bir şekilde cezalandırılması çağrısında bulunan Bakan Nancy Feaser'in bu sözleri hükümet sözcüsü Wolfgang Büchner'in sert tepkisini çekti. Büchner, Feaser'in ifadelerini "hukukun üstünlüğüne bir saldırı" olarak niteledi.

Hükümet sözcüsü Büchner gazetecilere yaptığı açıklamada, olay çıkaranların birçoğunun göçmen kökenli olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Berlin'de roket ve havai fişeklerin kullanıldığı şiddet gösterilerinde 41 polis memuru yaralandı.

Alman DPA haber ajansı, Berlin'de 355 farklı soruşturma açıldığını ve söz konusu kişilerin zarar verici tehlikeli patlayıcı madde kullanma suçlarından soruşturulduğunu duyurdu.

Berlin'de polis yılbaşı gecesi 145 kişiyi gözaltına almış, şüphelilerin büyük çoğunluğu işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Alman medyası tutuklananlar arasında 18 farklı uyruk olduğunu, bunlardan 45'inin ise Alman vatandaşı olduğunu yazdı. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.