FCDK-KAWA yeni döneme hazır

Yurt Dışı Haberleri —

FCDK-KAWA

FCDK-KAWA

  • Almanya’nın güneybatısında faaliyet yürüten FCDK-KAWA Federasyonu, kongresini gerçekleştirerek yeni dönem meclis üyelerini ve eşbaşkanlarını belirledi.

 

Almanya'daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu’na (KON-MED) bağlı Kürdistanlılar Demokratik Toplum Federasyonu (FCDK-KAWA) Darmstadt’ta 4’üncü kongresini gerçekleştirdi. 

2018’de kuruluşunu ilan eden FCDK-KAWA Hessen, Rheinland-Pfalz eyaletlerinin tamamını, Baden-Württemberg ve Baverya eyaletlerini ise kısmen kapsıyor.

Eksik boyutlar tespit edildi

Saygı duruşu ile başlayan kongrede, divan seçimi ve siyasal değerlendirmeler ardından raporlar okundu. FCDK-KAWA'nın yılık faaliyet raporunda federasyon bünyesinde yürütülen çalışmaların ve kampanyaların yetersiz kaldığı, halkla ilişkilerin daraldığı, yönetimin ve yöntemlerin eksik kaldığı ifade edildi. Ayrıca kimi kurum yönetimlerinin ilgisiz ve pasif kaldığı tespiti yapıldı. Bunun yanı sıra FCDK-KAWA'nın düzenlediği eylem ve etkinliklerin kamuoyunda ilgi ve destek kazandığı olumlu bir gelişme olarak belirtildi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük çalışmalarının, kampanyalarının ve kamu faaliyetlerinin önemle yürütüldüğü, kurum yönetimlerinin bu konuda eksiklikleri de olsa düzenli katılım sağladıkları vurgulandı.  

Kolektivizm önemsenmeli

Kürt Kadın Hareketi’nin raporunda ise eş zamanlı yürütülen eylem ve etkinliklerin bilançosu yer aldı. Öte yandan kadınların istenilen örgütlülüğe henüz ulaşamadığı, kadınlara ulaşmada ve kapsamada beklentilerin gerisinde kaldığı kaydedildi. Kadın çalışmalarında kolektivizmin daha fazla önemsenmesi, tekil tutumlara ise son verilmesi gerektiği vurgulandı. Raporda ayrıca kadın bilinci, cins mücadelesi vb. konularda eğitim çalışmalarının yürütülmesi gerektiği ifade edildi.

FCDK-KAWA'nın dış ilişkiler raporunda ise diplomasi faaliyetlerinin yerelde ve eyalet çapında desteklenmesi gerektiği, bu konuda yetersizlikler yaşandığı belirtildi.

Maliye, İnanç Kurulu, Disiplin ve Denetim raporlarının okunması ardından her çalışmaya yönelik eleştiriler ve tespitler dile getirildi. Gençlere ve çocuklara yönelik eğitsel ve kültürel çalışmaların eksik kalması ise özeleştiri konusu oldu.

Yapılan değerlendirmeler ardından FCDK-KAWA’nın yeni dönem yönetimi belirlendi. Eşbaşkanlığa Hatıra Alak ve Abdulvahap Alper seçildi.

Hedefler belirlendi

Seçim ardından FCDK-KAWA'nın kitle araştırması ve önerileri üzerinden hazırladığı yıllık planlaması ele alındı. Planlamada; dil ve eğitim komitelerinin kurulması, yazışmalarda Kürtçe'nin esas alınması, Dergah ve Êzîdî İnanç Merkezler’inin kurulması hedefleri yer aldı. Ayrıca komün çalışmalarına ağırlık verilmesi, Meclis faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesi, ihtiyaç olarak belirlenen kentlerde kurumlaşmaya gidilmesi önümüzdeki dönemin ana çalışmaları olarak belirlendi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.