Fitre de yurtseverlik görevimizdir

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kurdistan İslam Toplumu (CÎK), Ramazan ayı boyunca toplayacağı fitre, zekat ve sadakaları Kurdistan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. 

ARJÎN NÛJÎN

Kurulduğu 1993 yılından beri inanç ve hayır alanında faaliyet yürüten Kurdistan İslam Toplumu (CÎK) düzenlediği kampanyalarla Kurdistanlılar arasında köprü olmaya çalışıyor. CÎK her sene Ramazan ayı ve doğal felaketlerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için farklı kampanyalar gerçekleştirdi. CÎK Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, İslam dininin Müslümanlar arasında maddi dengeyi sağlamak için birçok kural koyduğunu hatırlatarak bunlardan bir tanesinin de Allah’a şükür anlamında fitre olduğunu ve inanan herkesin, çocuk yaşlı ayrımı yapmaksızın senede bir sefer fitre vermesi gerektiğini belirtti.

Kişi başı fitre 15 Euro

Turhallı, Ramazan ayının bereket, doğrunun yanlıştan ayırt edildiği, kişinin Rabbini, kendisini ve çevresini hatırladığı maneviyat ayı olduğunu ifade etti. Özellikle Avrupa’da yaşayan insanların fitre vermek için maddi olanakların olduğunu belirten Turhallı, CÎK olarak bu sene kişi başı fitreyi 15 Euro olarak belirlediklerini aktardı.

Herkes yardımlaşmak zorunda

Turhallı, her yıl olduğu gibi bu yıl da CÎK olarak başta fitre hizmeti olmak üzere zekat ve sadakaları toplayarak Kürdistan’a ulaştıracaklarını belirterek mal varlığı olan veya olmayan herkesin fitre vermekle yükümlü olduğunu hatırlattı. Maide suresini “İyilik üzerine yarışınız, iyilik üzerine mutlaka bir şeyler inşa etmeye çalışsınız ki Allah’ın sizi sevdiğini ve sizin Allah’ı sevdiğiniz anlaşılsın” sözleriyle hatırlatan Turhallı, “Kur’an’ın Maide süresinde belirtildiği gibi manevi ortamın şekillenmesi için maddi anlamda gariban, gureba ve fakirlerle yardımlaşmak zorunludur” dedi.

Ramazan ayı boyunca devam edecek

Turhallı, CÎK’e bağlı camilerde, camii olmayan yerlerde ise temsilcilik ve komiteler aracılığıyla fitre, zekat ve sadakaları toplayacaklarını ve Kurdistan’da mağdurlar ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını aktardı. Ramazan ayı boyunca kampanyanın devam edeceğini belirten Turhallı, toplanan yardımların dört parça Kurdistan’da oluşturulan komitelerin belirlediği muhtaç insanlara ulaştıracaklarını ifade etti.

Omuz omuza verelim

Turhallı şunları belirtti: “Avrupa’da 2 milyon Kürt yaşıyor. 2 milyon insan Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen kampanyaya katılırsa Kurdistan’daki ihtiyaç sahipleri insanların ihtiyaçlarının büyük bir bölümü karşılanır. Kurdistanlıları düzenlenen kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. CÎK olarak cemaatimiz ve gönüldaşlarımızla hep birlikte omuz omuza verip ülkemizdeki insanların kısmen de olsa ihtiyaçlarını karşılayabiliriz. Bu Ramazan bayramında Kurdistan’ı işgal eden devletler tarafından bilinçli olarak muhtaç hale getirilen milletimizin ihtiyaçlarını karşılamak hem dini hem insani hem de yurtseverlik görevimizdir. Bilinçli olarak fakir bırakılan halkımıza sahip çıkmazsak bizi sömürenlere mahkum olacaklar. Biz halkımızla yardımlaşmasak, el uzatmazsak bunun vebali bizim boynumuzda olacak.”

Kurşun, ölüm ve gözyaşı olarak dönüyor!

Ayrıca Hafız Turhallı, Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılara İslamiyet adına Türk devletinin kurumlarına, cemaatlerine ve vakıflarına zekat, fitre ve sadaka vermemeleri uyarısında bulundu. Bu kurumların toplanan yardımları topluma ulaştırmadığını özellikle Kurdistan’a hiçbir şekilde ulaştırmadıklarını belirterek, “Bu kurumlara verilen yardımlar Kürtlere kurşun, ölüm ve gözyaşı olarak dönüyor” dedi. Son olarak kendilerine bağlı camilerde iftar yemeklerini düzenleyeceklerini belirten Turhallı gerek ihtiyacı olan veya gerekse olmayan herkesi düzenleyecekleri iftar yemeklerine davet etti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.