
Eylem ardından Kürdistanlı kadınlar, Hamburg'daki Ermeni kurumları tarafından düzenlenen Ermeni ve Süryani Soykırımını protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşlere katıldı.
Berlin'deki nöbet eylemi
Berlin'de de Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in faillerinin bulunması için Kürt Kadın Meclisi tarafından başlatılan nöbet eylemi 10. kez gerçekleşti. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, Fransa Elçiliği önünde bir araya gelerek, Fransa ve Avrupa'nın Paris katliamına yönelik sessizliğini protesto etti. Burada yapılan açıklamada "Kürtler söz konusu olduğunda Avrupa Birliği demokrasi ve insan hakları kıriterlerini görmezden geliyor'' denilerek, katliamın aydınlatılması için Fransa'ya baskı uygulanması talep edildi. Kadınlar, failler bulununcaya kadar eylemlerine devam edecekleri mesajı verdi. Eylemde, katliamın aydınlatılması talebiyle bildiriler de dağıtıldı.
5 bin 500 imza toplandı
İsviçre'nin Basel kentinde aynı amaçla Claraplatz'da başlatılan nöbet eylemi 8. kez yapıldı. Her Çarşamba düzenlenen eylemi organize eden Basel Kadın Hareketi yaptığı açıklamada, adalet talebi karşılanıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Açıklamada, tüm kadınlara eyleme aktif katılmaları için çağrıda bulunuldu.
Nöbet eylemi süresince şu ana kadar Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle 5 bin 500 imza toplandığı belirtildi.
Bern’de ise bir grup Kürt kadını Fransa Konsolosluğu önünde gerçekleştirdikleri eylemle Paris’te katledilen 3 Kürt kadın devrimci için adalet istedi. Eylemde kadınlar konsolosluk yetkililerine taleplerinin yer aldığı dosya sundu.
MEHMET ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG/HIDIR ATEŞ/BERLİN