Fransa’da baskın ve gözaltılara protesto

Yurt Dışı Haberleri —

  • Fransa’nın başkenti Paris, Toulouse ve Marsilya kentlerinde TCŞ ve Teko-JIN aktivistleri, Kürtlere yönelik düzenlenen baskınları protesto etti.

 

Fransa’nın başkenti Paris’in Republique meydanında toplanan TCŞ aktivisti gençler, Çerxa Şoreşê marşı ile eylemlerine başladı. Kürt Halk Önderi Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarını taşıyan gençler, bir süre meydandaki araç yolunu trafiğe kapattı. Şehir merkezinde yürüyüş yapan gençler sık sık Fransızca ve Kürtçe sloganlar atarak Türk-Fransız hükümetlerinin işbirliğini protesto ettiler.

Gençler sessiz kalmayacak

Fransa’nın Marsilya kentinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN aktivistleri, Fransa’nın Kürtlere yönelik politikalarını protesto ederek bildiri dağıttı. Fransa’nın Kürtlere yönelik kirli siyasetlerine göz yummayacaklarını belirten gençler, tren istasyonunda bir eylem yaptı. “Bu politikalarınızla biz Kürt gençlerini yıldıramazsınız. Gençler bu kirli politikalara sessiz kalmayacak” denilen eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.

Baskılara karşı alanlara

Fransa’nın Toulouse kentinde de bir protesto eylemi düzenlendi. Toulouse valiliği önünde bir araya gelen Kürdistanlılar bir miting yaptı. Mitingdeki konuşmalarda “Fransa hükümeti Kürtlere yaptığı baskılarla Türk devletiyle arasını düzeltmeye çalışıyor. Kürdistanlıları bu baskınlarla yıldıracaklarını düşünenler yanılacaktır” denildi. Yaklaşık bir saat süren eylem sloganlarla ve “Herkesin bu baskınlara karşı alanlara çıkması” çağrısı ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.