Fransa’da çok eşlilere oturum verilmeyecek

Dünya Haberleri —

.

.

  • 16 Ekim’de öğretmen Samuel Paty'nin bir cihatçı tarafından başı kesilerek öldürülmesi sonrası hazırlanan “Radikal İslamcılarla mücadele“ yasa tasarısı Fransa Ulusal Meclisi’nde onaylandı. Yasaya göre;  genç kadınlara bekaret testi yapan doktorlara para cezası ve hatta hapis cezası verilecek. Birden fazla eşi olan kişilere, oturum izni verilmeyecek.

 

Fransa Ulusal Meclisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisinin getirdiği “Radikal İslamcılarla mücadele“ yasa tasarısını kabul etti. Tasarı, 151 karşı ve 65 çekimser oya karşın, 347 vekilin oyu ile Ulusal Meclis'ten geçti. Tasarının yasalaşması için, Senato'dan da geçmesi gerekiyor.

Tasarının Senato’da onaylanması durumunda hükümetin “nefret ve şiddet” eğilimleri tespit edilen kurum ve kuruluşlara kilit vurma yetkisi artacak. Kimi çevreler tasarıyı “İslamofobinin bir devamı” olarak yorumluyor. Yasa tasarında yer alan kimi bölümler şöyle:

 

  • Ülkede 10 bin euronun üzerindeki bağışlara açıklama zorunluluğu getirilecek. Böylelikle Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden gelen fonlar engellenmeye çalışılacak.
  • Üç yaş üzerindeki çocukların evde eğitim almasına ilişkin kriterler sıkılaştırılacak. Böylelikle çocukların aşırı islamcı gruplara meyil etmesinin önüne geçilecek.
  • Genç kadınlara bekaret testi yapan doktorlara para cezası ve hatta hapis cezası verilecek.
  • Birden fazla eşi olan kişilere, oturum izni verilmeyecek.

Birçok cami mercek altında

Fransa'da hükümet, geçtiğimiz yıl dışarıdan ülkelerine gelen din görevlilerinin artık kabul edilmeyeceğini ve Fransa’da bulunan dini kurumlara imam yetiştirme konusunda okulların açılacağını açıklamıştı. Fransa’da yükselişe geçen radikal islamcı eğilimlerle mücadele kapsamında dini kurumların yeniden düzenlenmesini hedefleyen hükümet, bu konuda uzun bir süredir soruşturma yürütüyordu.

Fransa’da DAİŞ’e eleman sağlama noktasında birçok cami mercek altına alınmış ve bunların imamları yeniden ülkelerine iade edilerek camiler kapatılmıştı. 

PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.