Türk ordusunun tüm hava unsurları eşliğinde sürdürdüğü imha operasyonlarına yanıt veren gerilla, Amed, Bitlis ve Şırnak bölgelerinde Türk güçlerini vurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler verildi:

  • Türk ordusu 30 Mayıs sabahı Şırnak’ın Gabar bölgesine bağlı Findikê alanında bir operasyon başlattı. Gerillalar, operasyonun bir birliğini bir süre denetim altına aldı. Şehit Medya Mawa ve Şehit Rizgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında aynı gün saat 12.00’de bu birliği hefde alanbir suikast eylemi yapıldı; 1 askeri öldürüldü.
  • Türk ordusu, 17 Mayıs’ta Gabar’ın Çirav alanında bir operasyon başlattı. Bir Türk birliği ile karşılaşan ggerillalar, burada çatışmaya girdi; 4 asker ve 2 kontra öldürüldü. Bu çatışmada 3 gerilla şehit düştü. Türk ordusu ve medyasının Rojbin Gever’in şehadete ulaştığı iddiası, yalandır. Rojbin Gever, görevinin başındadır.
  • Gerillalar, 28 Mayıs günü saat 01.30’da Amed’in Lice ilçe merkezinde bulunan PÖH (Polis Özel Harekat) kontrol noktalarına yönelik eylem düzenledi. 2 koldan yoğun ateş altına alınan 1 kulübe  tümden imha edildi ve çok sayıda PÖH elamanı öldürüldü. Eylem ardından zırhlı araçlarla ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci Türk ordusu, kontrol noktalarını da tamamen bıraktı. Eylemi düzenleyen gerilla birliği sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaştı.
  • Türk ordusu, 24 Mayıs günü Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Geliyê Keşan alanında bir operasyon başlatıp pusulamalar yaptı. Gerillalar, aynı gün operasyonun bir birliğini denetime aldı ve saat 16.30 sıralarında hedef aldı. Etkili bir şekilde vurulan birlikteki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilemedi. Türk ordusu, eylemin ardından saat 22.30 sıralarında taarruz helikopterleri ve savaş uçakları ile operasyon alanını bombaladı. Burada gerilla kaybı yaşanmadığı halde Türk tarafı yalan haberler servis etti.
  • Türk savaş uçakları, 30 Mayıs günü saat 06.00 ile 06.30 arasında Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Çil û Çar vadisini, saat 08.30 sıralarında ise Zap bölgesine bağlı Zap suyu çevresini bombaladı.
   

 ANF/BEHDİNAN