Gamze’yi katletmişler

Kadın Haberleri —

Gamze Acar

Gamze Acar

  • Gamze Açar davasında tanıklık etmemesi için tehdit edilen Ö.E., verdiği ifadede, "Kızı attık dediklerini duydum" dedi. 

Yarın Ankara’da görülecek olan Gamze Açar davasının 3’ncü duruşması öncesinde davada yeni bir gelişme yaşandı. 

‘4 defa çığlık sesi duydum’

Açar’ın iş için görüşmeye gittiği otelin halkla ilişkiler çalışanı Ö.E., Ankara Batı Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin talimatıyla Gaziantep 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tanık olarak dinlendi. Dosyaya eklenen yeni gelişmeye göre tanık Ö.E., failleri otelde devre mülk firmasında çalışmalarından dolayı tanıdığını belirterek, "Saat 08.00 sıralarında önce bir çığlık sesi duydum; ancak önemsemedim. Ardından 2'nci çığlık sesini duyunca pencereye çıkıp sağa sola baktım. Lavaboya girdiğimde 3’üncü kez çığlık sesi duydum. Yine pencereye çıktım kimseyi göremedim. Çığlık sesinin şiddeti giderek artıyordu. 4’üncü çığlık sesi haykırır gibiydi. Odadaki arkadaşıma ‘birisi aşağıya atlamasın’ diye şakalaşırken, 'pat' diye ses duyduk. Pencereye çıktığımızda yerde yatan bir kadın bedeni gördük" dedi.

‘Gökbay bey bizi kurtarır’

Pencereden bakarken aşağıda açık olan pencereden erkek sesleri duyduğunu ifade eden Ö.E., "Birinci erkek sesi, 'Kızı attık, şimdi polisler gelir bizi götürürler' dedi. Başka şeyler de söyledi; ancak o an net duyduğum ve hatırladığım bu cümleydi. İkinci erkek sesi ise, 'Saçmalama oğlum; Gökbay Bey bizi kurtarır. Başımız yanmaz, zaten dün geldi, odada ne olduğunu kimse bilmiyor' şeklindeydi. Arkasından pencere sert bir şekilde kapatıldı" diye belirtti.

‘Kadını yere düşürdüğünü gördüm’

Ö.E., bir süre sonra faillerden Emre Eker’i cenazenin başında gördüğünü kaydederek, "Eker’in, kadını yerden kucağına aldığını birkaç adım götürdükten sonra yere düşürdüğünü gördüm. Ardından Emre'nin yanına kim olduğunu bilmediğim bir başka şahıs geldi. Ben bu şahsın kim olduğunu bilmiyorum; ama görsem tanırım. Emre’ye, ‘Niye kaldırıp düşürdün kızı, şimdi kanaması da arttı, ne olacak’ diye bağırdı. 09.15 gibi ambulans geldi ve kadını alıp götürdü. Emre ve diğer şahıs ambulansa bindiler. Kızın bedeni ilk yerde dururken yüz üstü vaziyetteydi. Daha sonra Emre Eker alıp yere düşürdükten sonra sırt üstü yere düştü. İlk pencereden baktığımda kızın ayakkabılarının ayağında olmadığını kendisinden birkaç metre uzakta dağınık şekilde durduklarını gördüm" ifadelerini kullandı.

Tanık tehdit edilmiş

Tanık Ö.E, mahkeme dosyasına giren beyanında, soruşturma aşamasında tanıklık yapmaması için tehdit edildiğini, tehdit eden kişiyi polise bildirdiğini; ancak işlem yapılıp yapılmadığını bilmediğini de bildirdi.

Ne olmuştu?

17 yaşındaki Gamze Açar, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 7 Kasım 2020'de iş görüşmesi için gittiği bir otelde tecavüze uğramasının ardından 5'inci kattan şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitirdi. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Gamze’nin otelde görüştüğü, kendilerini devre mülk şirketi çalışanları olarak tanıtan Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Mustafa Emre Demiral, Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker gözaltına alındı. Faillerden Rıza Doğan, Mehmet Doğan, Emre Eker ile Mustafa Emre Demiral tutuklanırken, Hüseyin Emre Gürgen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gamze Açar'a tecavüz eden ve şüpheli ölümünün failleri Rıza Doğan, Mustafa Emre Demiral, Mehmet Doğan, Emre Eker ve Hüseyin Emre Gürgen, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “kasten öldürme” suçlarından yargılanıyor. 

Davanın 3'üncü duruşması yarın Ankara Batı Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

JINNEWS / ANKARA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.