Gazeteci Ehmed’in annesi: Oğlumdan haber verin

Silêman Ehmed ve annesi Sultane Ehmed

Silêman Ehmed ve annesi Sultane Ehmed

  • KDP'nin istihbarat kurumu Parastin tarafından alıkonulan Rojnews editörlerinden Silêman Ehmed’den 141 gündür haber alınamıyor. “Oğlumdan bir haber almak istiyorum” diyen Anne Sultane Ehmed, yetkililerin sessizliğine tepki gösteriyor.  

Ailesini ziyaret etmek amacıyla gittiği Halep kentinden 25 Ekim’de Federe Kurdistan’a dönerken Pêşxabûr (Sêmalka) Sınır Kapısı’nda KDP’ye bağlı birimler tarafından alıkonulan Rojnews'in Arapça editörü Silêman Ehmed’den 141 gündür haber alınamıyor. Dihok Asayişi, avukatlarına gayri resmi olarak ellerinde olduğunu kabul etti ama görüştürlmedi. Tepkiler üzerine 6 gün sonra açıklama yapmak zorunda kalan Dihok Asayişi, “istihbarat faaliyeti yürütmekle” suçladı. Başvuru yapılan Dihok Hakimliği, avukatlarının görüşebilmelerine dair karar verdi. Bu kararla da gözaltında tutulduğu resmi olarak kabul edilmiş oldu. Ellerindeki kararla Dihok Asayişi’ne giden avukatlar, görüştürülmedikleri gibi saldırı ve tehditlerle karşılaştı. Araştırmalarını sürdüren avukatlar, KDP’nin istihbarat kurumu olan Parastin’in gayri resmi gözaltı merkezlerinden birinde tutulduğu bilgisine ulaştı.

Oluşturulan Silêman Ehmed’i Savunma Grubu üyesi avukatlar, bugüne dek resmi olarak 10’u aşkın başvuruda bulundu, ancak müvekkilleri ile görüştürülmedikleri gibi durumuna dair kendileriyle hiçbir bilgi paylaşılmadı. Avukatı Nerîman Ahmet Reşîd ile annesi Sultane Ehmed, MA’ya konuştu. Reşîd, “Asayiş güçleri dosyaya erişmemizi engelliyor. Görüşmemize izin vermiyorlar. Neden gözaltına alındığını bilmiyoruz. Rojava’ya resmi olarak gitti ve resmi olarak geri döndü. Yasalara göre tutuklanan herkesin en kısa sürede avukatlarıyla görüşmesi, avukatının dosyasını görebilmesi gerekiyor. Asayiş güçleri sadece ‘bizde değil’ demekle yetiniyor. Şu ana kadar 10 defa başvuru yaptık ama engelliyorlar. Onlar tarafından gözaltına alındığına dair elimizde net bilgiler var. Can güvenliği ve sağlığı konusunda endişe duyuyoruz” dedi.

Annesi Sultane Ehmed ise oğluna dair yetkililerin ve ilgili kurumların sessizliğine tepki gösterdi: “Herkes susuyor, kimse ses çıkarmıyor. Lütfen durumunun ne olduğunu bana bildirin. Cezaevindeyse cezaevinde desinler. Yüreğim yanıyor. Oğlumdan bir haber almak istiyorum.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.