Gazze'de bilanço ağırlaşıyor

Dünya Haberleri —

Filistin / Gazze / foto: AFP

Filistin / Gazze / foto: AFP

  • İsrail'in yoğun bombardımanı altında olan Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 65'e çıkarken, 365 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

 

İsrail güçleri ile Filistinliler arasındaki çatışmalar sürerken, Gazze Şeridi'nde aralarında 16 çocuğun ve 5 kadının olduğu 65 kişinin İsrail bombardımanı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail savaş uçakları Gazze'de 13 katlı bir binayı bombaladı. Saldırının ardından Hamas ve diğer Filistinli silahlı gruplar, misilleme olarak Tel Aviv'e yüzlerce roket fırlattı. Roketlerin büyük kısmı İsrail’in Demir Kubbe savunma sistemi tarafından imha edildi. Savunmayı aşan bazı roketlerin Aşkelon kentine isabet ettiği ve iki kişinin öldüğü öğrenildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonların artacağını, “ağır bedel ödetileceğini” açıklarken, Filistin Kızılay’ı iİsrail güçlerinin yaralılara yönelik tıbbi müdahaleyi engellediğini duyurdu. Al Manar’ın haberine göre İsrail, uluslararası boyutta yasaklanmış silahlar olan beyaz fosfor bombaları kullandı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda, Doğu Kudüs ve Gazze'de yaşanan şiddetin artması nedeniyle savaş suçlarının işlenme olasılığından kaygı duyduklarını belirtti. Bensouda, şiddetin durdurulması için uluslararası topluma da çağrı yaptı.

Öte yandan ABD’nin, Doğu Kudüs'teki durumu görüşmek üzere ikinci kez toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) ortak açıklama yapmasını bir kez daha engellendiği belirtildi.

Filistin’e destek

İsrail saldırılarına maruz kalan Filistin için dünyanın birçok ülkesinde destek eylemleri düzenlendi, İsrail konsoloslukları önünde saldırılar protesto edildi.

GAZZE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.