Gerçek muhalefet biziz

Fatma Bayındır

Fatma Bayındır

  • Yeşil Sol Parti Antep adaylarından Fatma Bayındır, Ne AKP-MHP faşist bloku ne de geçmişin özlemini içinde barındıran ulusalcı ve İttihat-Terakki geleneğini sürdürmek isteyen diğerleri, gerçek muhalefet biziz” dedi.

OHAL sürecinde 2016'da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) emekçisi Fatma Bayındır, “KHK’lilerin sesi olmak istiyorum” vurgusuyla Yeşil Sol Parti’den Dîlok (Antep) milletvekili adayı. Bayındır, KHK’lilere de Yeşil Sol Parti’de örgütlenme ve destek çağrısı yaparken, “Birlikte kazanacağız, KHK’ler gidecek biz kazanacağız” mesajı gönderdi. KHK mücadelesinin yanı sıra Yeşil Sol Parti’den milletvekili adayı olmasındaki diğer etkenleri sıralayan Bayındır, “Kadın özgürlükçü, eşitlikçi bir yerden siyaset kurduğum, ekolojik yaşamı temel aldığım için burada siyaset yürütme kararı aldım. Kadın özgürlüğünü öne çıkaran politikalarından dolayı buradayım. Bunun yanında 3. Yol olarak kendi siyasetimizi kurmamız gerek. Ne AKP-MHP faşist bloku ne de geçmişin özlemini içinde barındıran ulusalcı ve İttihat-Terakki geleneğini sürdürmek isteyen diğerleri, biz gerçek muhalefet olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

Sonun başlangıcındalar

AKP-MHP blokunu yenecekleri inancında olduklarını dile getiren Bayındır, korku politikalarının daha fazla sürdürülemeyeceği söyledi. “Bir sonun başlangıcında olduklarını biliyorlar” diyen Bayındır, şöyle konuştu: “Sistemi yeniden kurmak, bütün ötekileştirenleri, doğa ve insan odaklı bütün kimlikleri kapsayan eşit yurttaşlık talebimizi içeren süreci kurmak kolay olmayacak. Bunun bilincindeyiz fakat bütün siyasetimizi bu odaklar üzerine kuracağız. Elimizden geleni yapıp bu düzenin bize uyguladığı tüm zorlukları yeneceğiz.”

Emekçilerin kurtuluşu da

Milletvekili adayı olduğu Dîlok’un birçok farklı etnisiteyi barındırdığına dikkat çeken Bayındır, “Burada bütün kimlikleri kapsayan bir siyaset örmemiz gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Kentteki iç ve dış göçün, ucuz iş gücü sorununu ortaya çıkardığını kaydeden Bayındır, “Antep hem çok zenginlerin hem de çok yoksulların olduğu, sınıf farklılıklarını çok derin bir biçimde gördüğümüz bir kent. Savaş hemen yanı başımızda yaşanıyor. Sokaklarda, caddelerde peçete satan çocuklara yürek dayanmıyor. Kadınlar çok ciddi emek sömürüsüne maruz kalıyor. Savaş buradaki yoksulluğu derinleştirdi. Antep Türkiye’de ciddi bir sanayi kenti. Bu kadar yoksullukla bu kadar ihracat rekorlarının kırıldığı bir kentte patronlar ile aynı havayı teneffüs ediyoruz. Bu çatışmayı da sıklıkla yaşıyoruz. Burada işçi direnişleri geçmişten bugüne yaşanıyor. Emekçilerin güvenlerini garantiye almak da 3. Yol siyasetinin bir parçasıdır. Emekçilerin kurtuluşu da bizden geçiyor” şeklinde konuştu.

Acıları yok sayıp ranta dadandılar

Bayındır, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden etkilenen Dîlok’a ve diğer tüm kentlere dair iktidarın bakış açısının şu benzetme ile anlattı: "Yolda yürürken, bilerek ya da bilmeyerek karınca yuvasına basarız. Karıncalar canhıraş bir şekilde sağa sola gider, kimisi yaralanır, kimisi ölmüş olur ama biz de umarsızca tepeden onlara bakar geçeriz. Yaşadığımız tam da buydu. Biz üç gün boyunca insanlarımızı enkaz altından çıkarmaya çalışırken, insanlara yardım götürmeye çalışırken AKP-MHP iktidarının yöneticileri, üzerimizde helikopterlerle bize baktılar. Biz ise yuvaları dağılmış karıncalar gibi orada birbirimize yardım etmeye çalışıyorduk. Onlar ‘nereden, nasıl rant elde ederiz’ hesabıyla acılarımızı yok sayıyordu.”

Kadın adaylar önde

Dîlok’ta fermuar sistemini uyguladıklarını belirten Bayındır, şunları ekledi: “Gururla söyleyebiliriz ki; biz Antep'te eşit temsili  listemizde uyguladık. Milletvekili adayımız sevgili Sevda Karaca'nın da ilk sırada olması bizim için ayrıyeten gurur verici bir durum. Kadın mücadelesine emek vermiş bütün kız kardeşlerimizin emeğiyle yürüyen bir süreçtir. Tabii ki partimizin bu konudaki duyarlılığı, kadın özgürlükçü, kadın eşitlikçi bakış açısının önemi yadsınamaz.” ANTEP

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.