Gerilla alanlarında Newroz kutlandı

Gerilla Newroz

Gerilla Newroz

  • Kürdistan gerillası 2022 Newroz’unu Medya Savunma Alanlarının birçok bölgesinde kitlesel törenlerle kutladı. Gerillanın koruması altındaki bölgelerde HPG, YJA-STAR ve YRK gerillalarının coşkulu kutlamaları fotoğraflara ve görüntülere yansıdı.

50. Yıl Özgürlük Newroz’u olarak kutlanan bu yılki Newroz’un kent ve yerleşim bölgelerinin dışında bir başka adresi de Medya Savunma Alanlarıydı. Gerilla güçlerinin işgalcilere karşı mevzi tuttuğu bölgelerde de 2022 Newroz’u askeri törenler ve yakılan ateşler ile karşılandı. 

Bir çok alanda benzer zamanlarda gerçekleşen tören ve kutlamalar gerilla komutanlarının güçleri denetleyip kutlaması ile başladı. Her alanda bu yılki Newroz’un Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için bir hamle olduğu vurgusu yapıldı. Yapılan konuşmalar ve etkinlikler ardından Kürdistan gerillası Newroz ateşlerini yaktı ve halay çekti.

Gerilladan bittiler yalanına cevap

Gerilla güçleri tarafından yapılan Newroz törenlerinden biri HPG Merkez Karargah Komutanı Üyesi Gülistan Gülhat, Xeyri Xerzan, Dijwar Sason ve YJA Star komutanlarının katılımı ile gerçekleşti. Çok sayıda HPG ve YJA Star gerillasının açık alanda hazır bulunduğu Newroz kutlamasında Türk devletinin 'Gerilla bitti, yok oldu' yalanına cevap da verildi.

Newroz tören ve kutlamasına katılan HPG Merkez Karargah Komutanlığı Üyesi Gülistan Gülhat, Kürt halkının ve bölge halklarının özgürlüğünü karşılamaya her zamankinden daha fazla hazır olduları mesajını verdi.

Askeri törende konuşan HPG Merkez Karargah Komutanlığı Üyesi Gülistan Gülhat, ''Kürdistan özgürlük gerillaları adına öncelikle Önder Apo'nun Newroz'unu kutluyor, sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz. Mazlum Doğanların, Rahşanların, Zekiyelerin şahsında özgürlük mücadelesinin tüm şehitlerini saygı ile anıyorum. Newroz Bayramı, tüm Kürt halkına, insanlığa, tüm şehit annelerine, zindanlardaki yoldaşlara ve özgürlük savaşçılarına kutlu olsun" dedi.

‘Newroz intikam günü olmuştur’

Son 50 yıllık tarihin Kürdistan şehitlerinin verdiği emeklerle yaratıldığını hatırlatan Gülhat, "Bütün ulusların tarihinde birçok kutsal gün var. Bayram günleri, intikam günleri, sevinç günleri, barış günleri vardır. Newroz, Mazlum Doğan ile zirveye ulaştı. PKK'nin çıkmasıyla Newroz daha da anlam kazandı. Bugün bile baktığımızda, Kürt halkının tarihinde PKK ile bu günün daha da önemli hale geldiğini görüyoruz. Newroz daha fazla direniş, neşe ve intikam günü olmuştur" dedi.

HPG ve YJA STAR güçleri olarak Apo'cu direniş ruhu ile işgalci düşmanı yenilgiye uğratmak için her zamankinden daha fazla hazır olduklarını vurgulayan HPG Merkez Karargah Komutanlığı Üyesi Gülistan Gülhat, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "2022 Newroz'u her zamankinden daha çok Kürt halkının özgürlüğünün, Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünün Newroz'u olacak. Kürt halkının ve bölge halklarının özgürlüğünü karşılamaya her zamankinden daha fazla hazırız."
HPG ve YJA Star gerillaları, askeri törenin ardından Newroz kutlamasına başladı.

YJA-Star Newroz ateşini yaktı

Medya Savunma Alanlarında YJA-Star gerillaları 2022 Newroz’unu yaktıkları ateşlerle kutladı. Gerilla alanlarının bir çok yerinde yapılan tören ve kutlamalarda kadın gerillalar, “Newroz ateşini gürleştireceğimiz, kadınları üzerindeki kirli politikalara karşı mücadele edeceğiz” mesajını verdi.

Yapılan kutlamaların bazılarında yaktıkları ateş ile “Bijî Serok Apo, Newroz Pîroz be” yazan YJA-Star gerillaları daha sonra halay çekti. Newroz ve direniş temalı şiirler okuyan gerillaların paylaştığı Newroz mesajında “50. Önderlik Newrozunu kutluyoruz. Biz Newroz’u çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın direniş ve Zekiye Alkanların serhildan ruhuyla kutluyoruz. Halkımızdan beklentimiz Mazlumların, Zekiyelerin ruhuyla alanlara akmasıdır” denildi.
Verilen mesajlarda “Newroz Kürt halkının doğuş bayramıdır. Nasıl ki doğa kendini her baharda yeniliyorsa biz de gerillalar olarak Newrozla kendimizi yeniliyoruz. Mazlumların Amed zindanındaki direnişi, Zekiyelerin, Bêrîvan ve Ronahîlerin kararlılığı ile Newroz’u büyüteceğiz. Biz kadınlar olarak Newroz ateşini gürleştireceğimiz gibi kadınlar üzerindeki kirli politikalara karşı da mücadele edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.
Renkli görüntülerin ortaya çıktığı kutlamada gerillalar ateş üzerinden atladı. Gerillalar Newroz kutlamalarını “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, Bi can bi xwîn em te re ne ey Serok” sloganlarıyla sonlandırdı.

Rojhilat gerillası Newroz’u selamladı

Kürdistan’ın özgür dağlarındaki bir başka gerilla kutlamasının adreside YRK gerillalarının sahasıydı. Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) 2022 Newroz’unu tören, müzik, halay ve yakılan ateşlerle karşıladı.

YRK gerillaları Newroz ateşini yakmadan önce Ana Karargahın 2022 yılı Newroz’una dair verdiği mesajını diledi. 
Bir gerilla komutanı, Newroz’un Kürt özgürlük mücadelesindeki rolüne dikkat çektikten sonra, işgalcilerin saldırıları karşısında gerillanın “yenilmez iradesine” vurgu yaptı.
Gerilla komutanı, Kürdistan’ın dört parçasında şehit düşen gerillaların izinde yürümeye ve anılarına bağlı kalmaya devam edeceklerinin altını çizerek, “Bizim korkumuz yok. Bir canımız var, onu da halkımız ve toprağımız için vereceğiz” dedi.
Gerilla komutanı, halka ve şehitlere sahip çıkmak için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı özgürleştirmeleri gerektiğini kaydetti. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.