Gerilla Skorsky düşürdü

  •  YJA Star’ın kadın ordulaşmasının komutanı Gülnaz Karataş’ın (Bêrîtan) anısı için düzenlediği eylemde Türk devletine ait bir Skorsky tipi helikopter düşürüldü.

 

HPG-BİM yaptığı açıklamada, YJA Star gerillaların düzenlediği eylemde bir Skorsky tipi helikopter düşürüldüğü açıklandı. Açıklamada, “YJA Star hareketli timlerimiz kadın ordulaşmamızın sembolü ölümsüz komutanımız Bêrîtan (Gülnaz Karataş) yoldaş anısına gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 1 Skorsky helikopteri düşürüldü ve 1 işgalci de cezalandırıldı” ifadeleri yer aldı.

HPG-BİM şu ayrıntıları paylaştı:

* 24 Ekim saat 07:30’da Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timler tarafından ferdi silahlarla vurularak darbelendi.

* 24 Ekim saat 09:50’de Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler  suikast taktiğiyle vuruldu, 1 işgalci cezalandırıldı.

*  24 Ekim gece saat 00:00 sularında Girê Cûdî Direniş Alanı üzerinde helikopter hareketliliği yaşandı. Şehîd Kendal savaş mevzileri çevresine indirme yapmak isteyen 1 Skorsky helikopteri YJA Star hareketli timleri tarafından imha edildi.

* 25 Ekim saat 04:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerleyen işgalciler sabotaj eylemiyle vuruldu. Bir kademe geri çekilmek isteyen işgalciler bu kez hareketli timler tarafından hedef alındı.

44 hava saldırısı 5 kimyasal saldırı

HPG açıklamasında Türk ordusunun 24 Ekim tarihinde gerillalara karşı bir kez daha kimyasal silah kullandığını duyurdu. HPG’nin verdiği bilgiler şöyle:

* 24 Ekim’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Pîrdoğan savaş mevzileri ve Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri yasaklı bombalarla 5 kez bombalandı.

* 24 Ekim’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri kimyasal silah ve biber gazlarıyla 4 kez bombalandı, çıkan zehirli dumanlar aspiratör kullanılarak savaş mevzilerine yönlendirildi.

* 24 Ekim’de Garê’nin Kanîsarkê, Gundê Dêrik ve Gundê Zîvkê arazileri ile Çemço Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 13 kez bombalandı.

* 24 Ekim’de Çemço, Girê Hakkarî, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 44 kez vuruldu.   BEHDINAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.