HPG Basın İrtibat Merkezi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen ağırlaştırılmış tecrit ile Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına karşı gerilla güçlerinin kapsamlı eylemler gerçekleştirmeye devam ettiğini duyurdu. 

Açıklamada, Şehit Çekdar Mahir Serbest Devrimci Hamlesi kapsamında 24 Ağustos sabahı gerillalar tarafından Amed’in Lice ilçesine bağlı Qılêdar köyü çevresinde Türk ordusunun yerleştiği bir tepeye yönelik kapsamlı bir eylem düzenlendiği belirtildi. 


11 mevzi imha edildi 

HPG eylemin ayrıntılarına ilişkin şunları ifade etti:

*  İki koldan tepeye giren güçlerimiz orta otomatik ve ferdi silahlar ile yakın mesafeden tüm mevzileri vurmuş 12 mevziden 11 mevzi tümden imha edilmiştir. Birçok mevzi bombalar ile vurulmuş ve gerillalarımız 17 asker cenazesinin üzerine gitmiştir. Birçok mevzi de yangın çıkarken tüm mevzilerden silahlar alınamamış yine tespit edilen 21 asker de yaralanmıştır.


Ele geçen silahlar 

Gerçekleşen eylem sonucunda askerler üzerinden kaldırılan silahlar şunlardır;5 adet G-3 silahı,1 adet BKC silahı, 1 adet Termal ve bir miktar askeri malzeme. 

Eylem sonrası bu alanda Türk ordusunun operasyon başlattığını belirten HPG, bir gerillayla bağlantının koptuğunu kaydetti. 


Silvan-Kulp yolunda denetim 

*  22 Ağustos sabahı ise gerillalar Amed’in Farqin (Silvan)-Pasur (Kulp) ilçe yolunda yol denetleme eylemi gerçekleştirdi. HPG, “Yol kontrol eylemi esnasında durdurulan araçlardan birinde azılı bir kontra tespit edilmiştir. Bu kontra durmayarak kaçmaya çalışmış, bunun üzerine Gerillalarımız ateş açmış ve bu kişi yaralanıp bölgeden uzaklaşmıştır. Yaralı halde kaçan kontranın adı Erhan Koçağa’dır” dedi.


Genç’te 2 asker öldürüldü 

*  24 Ağustos günü güçlerimiz Genç’e bağlı Suveren Karakoluna yönelik iki koldan eylem düzenlemiştir. Birinci kol; Tank ve üzerinde bulunan askerleri hedefleyerek etkili vurmuştur. Burada net 1 asker ölürken, İkinci Kol; Nizamiyeyi ve karakol binasını hedef almıştır. Yapılan etkili vuruşlar sonucu net gözle görülen 1 asker daha ölmüştür. Burada ölü ve yaralı sayısı fazla olurken netleştirilememiştir.


Nazimiye’de operasyon sürüyor

*  23 Ağustos günü Nazimiye’ye bağlı Bezik alanında TC ordusu tarafından bir operasyon başlatılmıştı. Kobra tipi helikopterler rast gele araziyi vururken, akşam saat 19.00’da savaş uçakları da aynı alana bombardıman gerçekleştirmiştir. Bu alanda bir gerilla birliğimiz ile operasyona katılan askerler arasında çatışma yaşanmıştır.

*  Son üç gündür Nazimiye çevresindeki operasyon halen devam etmektedir. 24 Ağustos gece saat 00.00’da Skorsky helikopterler Hengırwan ve Hakis sırtlarına indirmeler gerçekleştirmiştir. Daha sonra bu alanlar Kobra Helikopterler tarafından vurulmuştur. Bu operasyon Harçik Vadisini de kapsamaktadır. 


Bingöl’de 6 asker öldü

*  20 Ağustos günü Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Kızılağaç alanında TC ordusu bir operasyon başlatmıştı. TC ordusu Batuwa, Koordine ve Kara cehennem sırtlarına yerleşmiştir. Güçlerimiz 23 Ağustos günü saat 10.00’da sızma eylemi gerçekleştirerek operasyonun bir kolunu vurmuş ve 4 askeri öldürmüştür. Aynı gün saat 13.30’da savaş uçakları alanı bombalamıştır. 24 Ağustos günü askerler Kızılağaç ormanlarına girmeye çalıştıkları esnada güçlerimiz bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve burada 2 asker daha öldürülmüştür. 25 Ağustos günü operasyon kısmen çekilirken, bazı alanlarda operasyon devam etmektedir.

*  21 Ağustos’ta Bingöl’ün Sancak ilçesine bağlı Arıcılar köyünde göreve giden bir grup gerillamız TC ordusu askerleri ile karşılamış ve çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilemezken; 2 gerillamız ile bağlantımız kopmuştur. Olay ile ilgili bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.


Tatvan’da suikast eylemi 

*  24 Ağustos’ta YJA Star gerillalarımız Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Birikar karakolu askerlerine yönelik 2 suikast eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemlerde 1 asker öldürülürken 1 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra TC ordusu çevresindeki alanı ağır silahlarla rastgele taramış ve arazide yangın çıkmıştır.


Savaş uçakları Sason’u bombaladı 

*  24 Ağustos’ta Batman’ın Sason alanına bağlı Çiyayê Bıçuk ve Çiyayê Mezın alanları TC ordusu savaş uçakları tarafından bombalanmıştır. Bombardıman sonucu arazide yangın çıkmıştır.


YJA Star’dan sabotaj 

*  25 Ağustos’ta TC ordusu Şırnak’ın Besta alanına bağlı Deriyê Berroja ve Deriyê Meydana mıntıkalarına yerleşmeye çalışmıştır. Bunun üzerine YJA Star gerillalarımız askerlere yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve 4 asker öldürülmüştür.

* 24 Ağustos günü YJA Star gerillalarımız Şırnak-Navyana Şêxan yolu arasında yol kontrol eylemi gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz burada kimlik kontrolleri gerçekleştirmiş ve süreç hakkında bilgilendirmeler yapmıştır. Eylem anında bir araç uyarıldığı halde durmamış ve güçlerimiz ferdi silahlarla bu aracı vurmuştur.


Ağır silahlarla eylem 

*  24 Ağustos’ta güçlerimiz Hakkari’nin Şemzinan alanına bağlı Geniş tepesine yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiş fakat ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

*  18 Ağustos’ta TC ordusu Şapatan, Seraro, Soranser ve Bêtkarok alanlarında operasyon başlatmıştı. 20 Ağustos günü saat 12.00’de güçlerimiz Seraro Boğazı’nda askeri birliğe yönelik sızma eylemi gerçekleştirmiştir. Yakın mesafeden yapılan vuruşlar sonucunda 4 asker öldürülmüştür. Operasyon 23 Ağustos günü geri çekilmiştir.


Çukurca’da 2 asker 

*  24 Ağustos’ta bir grup asker Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Êriş karakolunun bahçesinde toplandıkları esnada bir eylem gerçekleştirmiştir. Ağır silahlarla yapılan bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.


Ordu’da 1 gerilla şehit

* 19 Ağustos günü akşama doğru Ordu’nun Gölköy ilçesine bağlı Haruniye köyü çevresinde süren operasyonlarda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. 21 Ağustos günü görevde bulunan bir gerilla birimimiz ile askerler arasında yaşanan çatışmalarda bir gerillamız şehit düşmüştür. Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri daha sonra açıklanacaktır. 


ANF/BEHDİNAN





Erciş’te askerlik şubesine eylem


YPS/YPS Jin üyeleri Erciş’teki askerlik şubesine yönelik eylem gerçekleştirdi.

YPS Genel Koordinasyonu, 23 Ağustos’ta Van’ın Erciş ilçe merkezindeki askerlik şubesine yönelik eylem düzenlendiğini belirtti. Roket ve ferdi silahlarla gerçekleştirilen eylemde çetelerin ölü ve yaralıları olduğu ama sayısının netleştirilemediği belirtildi. Açıklamada, “Aynı gece birimlerimiz Erciş‘in Sulu Mahallesinde yol kontrolü eyleminde toplanan halk kitlesine Önderlik üzerindeki tecrit ve süreç hakkında propaganda yaptı” dedi.