Gitmeyeceğimiz ev kalmayacak

Tuncer Bakırhan

Tuncer Bakırhan

  • HEDEP Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, sadece gasp edilen belediyelerle yetinmeyip hem diğer belediyeleri alacaklarını hem de Türkiye’nin batısına yayılacaklarını belirterek, şunları söyledi:
  • “İl il, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezmeye devam edeceğiz. Güçlü il ve ilçe örgütleri kuracağız, yeniden örgütleneceğiz. Gitmeyeceğimiz tek bir mahalle, tek bir ev kalmayacak. Var gücümüzle çalışacağız.”

HEDEP Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, partisinin PM toplantısı öncesi yerel seçimlere işaret ederek, "Belediyeleri halkın evi haline getireceğiz" mesajı verdi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Parti Meclisi (PM), HDP Genel Merkez binasında gerçekleştirdi. Toplantı öncesi konuşan HEDEP Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, 15 Ekim'de gerçekleşen kongrede temel sloganın "Özgürlük İçin Yeniden” olduğunu hatırlatarak, "Bu sıradan bir slogan değil, aynı zamanda önümüzdeki süreçte yol haritamızı, siyasi hattımızı belirleyecek bir slogandır" dedi.

Çözülemeyen sorunlar

Dünyada dini ve ulusal sorunların bir türlü çözülemediğini, bunun temel sebebinin de katı merkezci ulus devlet anlayışı olduğunu kaydeden Bakırhan, “Ulus devletler maalesef kendi içerisindeki farklılıklara tek tip gömlek giydirmeye çalışıyor. Bugün Filistin'de, Rojava’da ve Karabağ'da yaşanıldığı gibi birçok insanlık dramları yaşanıyor. Ulus devletçi, tekçi yönetimler maalesef farklılıkları baskıyla, zulümle, savaşla yok etmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

Rojava’da da yaşanıyor

Filistin'e yapılan saldırılara karşı her itirazın yanına Rojava'yı da eklemek gerektiğini vurgulayan Bakırhan, şöyle devam etti: “Bu, aynı zamanda insani ve tarihsel bir sorumluluktur. Rojava'da da çocuklar katlediliyor. Rojava’da insanların yaşam alanlarına saldırılıyor, insanlar ibadetini yapamıyor, enerji ve gıda üretim tesislerine bombalar yağıyor. Demokrasi diyen herkesin Rojava’yı ortaya koyması gerektiğini de burada belirtmek istiyorum.”

Ateşten gömleği giydik

Önümüzdeki sürecin hem siyasal gündemler hem de planlamalar nedeniyle çok yoğun geçeceğini belirten Bakırhan, şunları söyledi: “Bizler bu ateşten gömleği bilerek ve isteyerek giydik. Şimdi sıra Türkiye halklarına karşı sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirme zamanıdır. Yarından itibaren çantamızı alarak il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezmeye devam edeceğiz. Güçlü il ve ilçe örgütleri kuracağız, yeniden örgütleneceğiz. Gitmeyeceğimiz tek bir mahalle, tek bir ev kalmayacak. Örgütlü özgürlüğe koşmak için var gücümüzle çalışacağız. Yine yerelden genele kadar güçlü bir toplumsal demokratik mücadele ve ittifakı örmek gibi bir sorumluluğumuz olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu halklara, emekçilere ne yapsak azdır. Onlarca yıldır yaşamadıkları acı kalmadı. Acının bütün tonların yaşadılar. Gencecik bedenleriyle toprağa verilen insanlarımıza, annelerimize, yaşamı uğrunda ölecek kadar çok seven yoldaşlarımıza ne kadar hizmet etsek azdır. 

Belediyeler halkın evi olacak

Önümüzdeki gündemlerden biri de yerel seçimlerdir. Parti olarak yerel seçim çalışmalarına yeniden yapılanma süreciyle başladık. Kurullarımızı oluşturduktan sonra yerel yönetimlere ilişkin yol haritamızı kamuoyuyla paylaşacağız. Birkaç şeyi öncesinde belirtmekte yarar var. Yerel seçimler her zamandakinden daha fazla anlam ifade ediyor. Kurdistan’da sadece kayyum atanan belediyeler değil, kötü yönetimden dolayı birçok belediyeyi alacağımızı belirtmek istiyorum. Bugüne kadar aldığımız belediyelerin yanına Karlıova, Muş, Karaçoban başta olmak üzere birçok yeni belediyeyi katacağımıza, bu belediyeleri halkın evi haline getireceğimize bir kez daha tekrar etmek istiyorum.  

Türkiye’nin batısına da yayacağız

Başarımızı Türkiye’nin batı bölgelerine de yayacağız. Halkımızın olduğu her yerde temsil edilmesi ve yönetimlerde var güçleriyle yer almasını sağlayacak bir politika yürüteceğimizi belirtmek istiyorum. 14 Mayıs seçimlerinin öz eleştirisini vererek bugünlere geldik. Bu kongre de 14 Mayıs’ta halkımıza verdiğimizi öz eleştirinin bir sonucuydu. Mart seçimlerinde de elde edeceğimiz başarıyla öz eleştirimizi seçim pratiğimizle vererek halkımıza verdiğimiz sözü mutlaka başaracağımıza inanıyorum.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.