Gizlenmeyin, destek verin

Orhan Alkaya

Orhan Alkaya

  • "Barışa Çağrı" deklarasyonu imzacılarından sanatçı Orhan Alkaya, deklarasyonu olumlu bulan tüm kesimlere “gizlenmek yerine destek olun” çağrısı yaptı. 

 

Aralarında siyasetçi, gazeteci, aydın ve sanatçıların da olduğu 78 isim, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl temelde çözümü için 28 Ekim’de bir araya gelerek, imzacısı oldukları “Barışa Çağrı” başlıklı deklarasyonu kamuoyuna duyurdu. İmzası bulunan isimlerden biri olan oyuncu Orhan Alkaya, MA’ya konuştu. “Bu tür metinler, bir bakımdan da susmadığımız, teslim olmadığımız, boyun eğmediğimizin anlamını taşıyor” diyen Alkaya, Kürt sorununun bugün mutlak düzeyde çözülmesi gereken bir sorun haline geldiğini söyledi. Kürt sorununun çözümü noktasında atılacak her adımın ise büyük bir ciddiyet gerektirdiğine dikkat çeken Alkaya, “İktidarın Kürt sorununa yaklaşımını ele alırsak şu anki konjonktürde hiç kolay görünmüyor ama tabii ki imkansız olan hiçbir şey yoktur” dedi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve tutsaklara dönük tecride de işaret eden Alkaya, tecridin bir insanlık suçu; buna karşı olmanın da her yurttaşın en doğal haklarından olduğunu belirtti. ‘Eğer toplumsal barışı arayacaksak tecridin kaldırılmasından başlanmalı’ diyenlerin yanılmadığını kaydeden Alkaya, barış isteyen tüm herkesin deklarasyonu sahiplenmesi gerektiğinin altını çizdi. Alkaya, şunları ekledi: “Çağrımıza ikna olan, bunu olumlu ve doğru bulan bütün toplum kesimlerinde gizlenme yerine destek davranışı en iyi ve doğru davranıştır.”   İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.