Göç koridoru kapanıyor

Dünya Haberleri —

Sırbistan-Macaristan sınırı

Sırbistan-Macaristan sınırı

  • Sırbistan göçü önlemek adına Macaristan sınırına özel kuvvetlerini konumlandırdı. Sırbistan polisinden yapılan açıklamaya göre sınır boyunda 371 göçmen gözaltına alındı.

İnsani yada siyasi sebepler ile yeni bir yaşam alanı arayan yüzbinlerce insanın Avrupa Birliği bölgesine geçtiği güzergah olan Sırbistan-Macaristan hattı yüksek çitler ve tel örgülerin ardından ağır silahlı Sırp özel kuvvetleri tarafından kapatıldı. Asya, Afrika ve Orta Doğu ülkelerinden Türkiye üzerinden gelen mülteci yada sığınmacılar Sırbistan veya Bulgaristan’dan AB bölgesine giriş yapıyor. Sırp sivil toplum kuruluşu Sığınmacılar Merkezi'nin rakamlarına göre, her gün yaklaşık bin 500 göçmen insan kaçakçılarına ödeme yaparak Macaristan'a geçmeye çalışıyor.
Polis teşkilatından bir şef ve bir sivil toplum kuruluşunun çetelerin silahlı olduğu ve bölge savaşı yaptıklarını açıkladıktan sonra Sırbistan Polisi sınıra ağır silahlı personel sevk etti. Salı günü de polis sınır boyunca 371 göçmeni gözaltına aldığını açıkladı.

Otomatik tüfekler ele geçti
Sırp polis yetkilisi Dragan Vasiljeviç, diğer göçmenlere gözcülük yaptığından şüphelenilen çok sayıda kişiyi de gözaltına aldıklarını söyledi. Bölgedeki göçmenler sınırdaki teli keserek ya da merdivenle üzerinden atlayarak geçmeye çalışıyor. "Çatışmaların yaşandığı ve yaralanmaların olduğu son gelişmeler dikkate alınarak büyük bir polis müdahalesi gerçekleştirildi," diyen Vasiljeviç "Dört otomatik tüfekle bazı silahlar bulduk. İlk kez ağaçlar arasında saklanan çok sayıda göçmen tespit ettik."

Binlerce sığınmacı sınırda
Sığınmacılar Merkezi'nden Rados Djuroviç "Göçmenlerin dahil olduğu silahlı olayların sayısında artış görüyoruz," dedi ve "bölge hakimiyeti için" çeşitli suç gruplarının da olaylara dahil olduğunu ekledi. Resmi rakamlara göre, hükümetin kabul merkezlerinde yaklaşık 3 bin 326 göçmen bulunuyor, ancak çok sayıda göçmen bu merkezlerde barınmıyor ve başkent Belgrat sokaklarında ve Macaristan'la olan 175 kilometrelik sınır boyunca görülebildiği belirtiliyor. BELGRAT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.