Göçmenlerin ve kadınların sesi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Döndü Ziegler Demirtaş, aday olduğu Darmstadt Belediye Meclis üyeliği için seçmenlerden destek istiyor. “Seçilirsem yoğunlaşacağım ilk çalışma, kreşlerin ücretsiz olmasını, bakım ve eğitim personellerine daha yüksek bir maaşın kararlaştırılmasını sağlamak olacak” diyen Döndü, herkesi hakları için oy kullanmaya çağırıyor.

NİHAL BAYRAM

Almanya’nın Hessen eyaletinde gerçekleştirilecek parlamento ve yerel seçimlere iki hafta kaldı. 14 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde aday olan isimlerden biri Kürdistanlı Döndü Ziegler Demirtaş. 1978 Malatya doğumlu Bilgisayar Mühendisi Döndü, 1994’ten beri Almanya’da yaşıyor. Sol Parti’den Darmstadt Belediye Meclisi adayı.

Yıllardır kurumlarda, ittifak çalışmalarında aktif bir şekilde yer aldığını belirten Döndü, “Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı mücadele ettim. Eşitlikten ve cins adaletinden yanayım. Şimdi bunu bir adım daha ilerleterek, yaşadığım kentte Belediye Meclisinde yer almak istiyorum. Belediye Meclisine seçilmek, göçmenlerin ve kadınları sesi olarak söz ve karar hakkına sahip olmak istiyorum” diyor. 

Sosyal adalet

Darmstadt kentinde yaşanan sorunlara değinen Döndü, “Mobil ulaşım ile trafik ve buna bağlı olarak iklim, doğa, çevre koruması temel ve öncelikli konular. Geçtiğimiz yıllarda bisiklet yolları yapıldı, kentin merkezinde bazı sokaklarda dizel araçları artık geçemiyor. Siyasetin başardığı bu iki noktayı iyi buluyorum. Darmstadt, sosyal adaletin daha güçlü olduğu, insanların daha iyi yaşayabildiği bir kent olabilir. Bunun için doğanın korunmasına, iklim adaletine ve ekolojik bir trafik dönüşümüne ihtiyaç var. Yakın mesafeli trafik için daha indirimli biletler olmalı” diye belirtti.

Konut yetersizliği

Darmstadt’ın her gün büyüyen bir kent olduğu için konut sorununun arttığına da işaret eden Döndü, “Bu büyümeye karşı  dairelerin sayıları yetersiz kalıyor. İnsanlar bir daireye taşınabilmek için listelere kaydolup yıllarca beklemek zorunda kalabiliyor” diyor.

Kreşler ücretsiz olmalı

Eğitim alanında ise yapılması gereken çok şey olduğunu dile getiren Döndü, “Daha çok okula ihtiyacımız var. Bazı okulların en kısa zamanda onarılması gerekiyor. Seçilirsem yoğunlaşacağım ilk çalışma, kreşlerin ücretsiz olmasını, bakım ve eğitim personellerine daha yüksek bir maaşın kararlaştırılmasını sağlamak olacak” dedi.  

Oy kullanmak çok önemli 

Demokrasinin, ancak halkın ihtiyaçlarına göre hareket edebilen temsilcilerin seçilmesi ile zemin bulabileceğini belirten Döndü, “Tüm vatandaşlar demokrasiyi beraberce şekillendirebilirse, demokrasi başarılı yürür. Bunun için oy vererek sizin ihtiyaçlarınıza cevap olabilecek, sizi temsil edebilecek birisinin seçilmesini sağlamış olursunuz” diyerek, herkesi hakları için oy kullanmaya çağırıyor. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.