Hesekê’de olası koronavirüs salgınına karşı kurulan gönüllü inisiyatif, 20 bin maske dikti.
Doğu Suriye’de koronavirüs salgınının bölgeye girmesinin önüne geçilmesi amacıyla Özerk Yönetim tarafından ciddi tedbirler alınırken, halk da dayanışma örneği gösteriyor.
Bölgede halk, dünyaya yayılan salgında talebin arttı yüz maskelerinin temininde zorlanmaması amacıyla gönüllü inisiyatifler kurdu.
Hesekê’de kurulan gönüllü inisiyatif 20 bin maske dikti. Aynı inisiyatif daha önce de İç Güvenlik Güçleri’ne dağıtılmak üzere bin maske dikmişti.
Gönüllü inisiyatifte yer alan Şemis Hisên, ürettikleri 20 bin maskenin 11 binini ilk etapta güvenlik güçlerine, 5 binini de bölgedeki eczanelere dağıtacaklarını söyledi. Hisên, üretimi sürdüreceklerini ve halka maske dağıtacaklarını belirtti.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=TA06tp8bX3U&feature=emb_logo
HENAR ÎBARHÎM/ANHA/HESEKÊ
Suriye Sağlık Bakanlığı, ülkede 6 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık verilerine göre, Suriye’de toplam vaka sayısı 16’ya yükseldi. Salgın nedeniyle iki kişi de yaşamını yitirmişti. ANHA